NOVO

Franco objavio spot za prvi singl ''Mačka''

Avaz.ba

9.4.2019

Nova balkanska muzička zvijezda u usponu Goran Valka, poznatiji pod pseudonimom Franco, bosanskohercegovački je pjevač, tekstopisac, muzičar i producent. Rođen je u Sarajevu 1983., a muzikom se bavi više od 17 godina. 

Bio je dugogodišnji član i jedan od osnivača sarajevskog rap-rok benda ''Corbansick'', gdje je pisao tekstove na engleskom jeziku, pjevao te svirao klavijature. Početkom 2007. godine napušta bend i pravi višegodišnju pauzu. Tek sredinom 2018. odlučuje se ponovo vratiti u muzičke vode, ali ovaj put u sasvim drugačijem izdanju i muzičkom žanru te počinje graditi samostalnu muzičku karijeru.

Njegova muzika sadrži komercijalne klupske hip hop i elektro pop-rap elemente, s upečatljivim dancehall i reggaeton ritmovima, u kombinaciji s balkanskim zvukom. Prva pjesma kojom se odlučio premijerno predstaviti široj publici nosi naziv ''Mačka''. 

Muziku i tekst potpisuje Franco, dok aranžman pjesme potpisuju Damir Bečić, Almir Ajanović i Peđa Hart. Pjesma je snimljena krajem 2018. godine u Tempo Digital studiju, dok su mix i mastering radili Damir Bečić i Almir Ajanović.

Spot je radio Tempo Digital Video, a režirao ga je Adnan Avdić, dok je za produkciju, fotografiju i styling bio zadužen Vladan Gavrić. 

Spot je sniman digitalnom filmskom kamerom u 4K rezoluciji na nekoliko atraktivnih lokacija. Kako saznajemo, Franco je početkom 2019. potpisao ekskluzivni izdavački ugovor s jednom od najvećih izdavačkih kuća u Bosni i Hercegovini – Tempo Digital, a u planu za ovu godinu ima snimanje još nekoliko video spotova za predstojeće singlove koje planira objaviti. Napominjemo da će za sve fanove pjesma uskoro biti dostupna i za download & streaming na svim digitalnim platformama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.