SUDBINE

Jeziva ispovijest manekenke koju je saudijski milijarder držao zarobljenu: Krvlju je napisao...

Džil Dod osamdesetih godina bila uspješan model

Džil Dod bila udata za saudijskog milijardera. Instagram

Avaz.ba

22.4.2019

Džil Dod (Jill Dodd, 58) osamdesetih godina bila je uspješan model, a onda je upoznala 24 godine starijeg muškarca. Poslije ovog susreta, njen život je krenuo u drugom pravcu. Živjela je u njegovom haremu.

- Sa 20 godina sam potpisala ugovor s prestižnom modnom agencijom. Počela sam dobivati angažmane u Francuskoj, u Parizu sam snimala editorijale za "Vogue". Bila sam mlada, naivna i opijena uspjehom kad sam u Kanu upoznala malog, proćelavog, debeljuškastog, ali šarmantnog gospodina. Tek poslije sam shvatila da je to Adnan Kašogi (Khashoggi), koji je zaradio milijarde na preprodaji oružja - piše u kontroverznoj knjizi Džil. 

Sve je počelo kada ju je Adnan pozvao na ples.

Adnan Kašogi: Saudijski milijarder. Printscreen: YouTube

- Odjednom je zgrabio stolicu, zavitlao je i bacio u vatru. Uradila sam isto što i on. Smijali smo se. Onda me, bez ikakvog upozorenja, uzeo za ruku i na nadlaktici mi prstom umrljanom krvlju napisao "volim te" - piše bivša manekenka.

Sutradan ju je pozvao na svoju 280 metara dugu jahtu, na kojoj se snimao jedan od filmova o agentu Džejmsu Bondu (James).

- Kad sam s prijateljicom stigla na jahtu, Adnan nas je odveo do ogromnog ormara koji je bio prepun dizajnirane odjeće i mogle smo birati šta smo htjele. Razgovarali smo do pet ujutro i ja sam se zaljubila u njega - napisala je Džil. 

Bio je oženjen i imao je petero djece, ali je imao pravo na 12 žena "za zadovoljstvo" pored njegove zakonite supruge. Vrlo brzo Džil Dod postala je dio njegovog harema. Živjela je zarobljena u njegovim luksuznim odajama u Saudijskoj Arabiji i čekala da dođe na nju red za seks s milijarderom.

S Adnanom su mediji povezivali mnoge svjetske zvijezde. U njegovom društvu su uživale Džoan Kolins (Joan Collins), Džeki Kenedi (Jackie Kennedy), a Frank Sinatra mu je bio najbolji prijatelj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.