MUZIKA Novi spot Dženana Lončarevića

„Ako pitaš“ o nesretnoj ljubavi

U spotu glavni junak ostaje u selu, a njegova velika ljubav odlazi u Sarajevo, gdje se udaje za čovjeka kojeg su joj odabrali, pojašnjava pjevač

E.S.

Lončarević: Video je sniman nekoliko dana na Baščaršiji


Dženan Lončarević danas je objavio spot za novu pjesmu „Ako pitaš“, koja je nastavak njegove pjesme „Piješ, sine“. Tekst za kompoziciju su napisali Mirjana Dević i Joca Savić, dok je autor muzike Antonis Vardis.   

Spot za pjesmu „Ako pitaš“ djelo je bh. reditelja s adresom u Švicarskoj Harisa Dubice, koji je bio zadužen i za Dženanov posljednji video za pjesmu „Piješ, sine“. 

Pored brojnih statista, u spotu se pojavljuju profesionalni glumci iz Lukavca, Prijedora i Zenice. Riječ je o Alisi Brkić, Damiru Mahmutoviću, Zorici Jojić i Ademu Smajlohodžiću. Video je sniman nekoliko dana na Baščaršiji, u GRAS-u, u restoranu „Četiri sobe gospođe Safije“ i na još nekoliko lokacija u glavnom gradu BiH.

- Ono što ja želim, želi i publika, a to je da čuje jednu novu emociju. Tu je nastavak svega što smo ispričali u pjesmi „Piješ, sine“. Haris Dubica se potrudio da to prenese preko videozapisa. Prvi put sam obradio pjesmu iz Grčke i bilo je dosta pozitivnih komentara nakon što smo objavili trejler. 

U spotu glavni junak ostaje u selu, a njegova velika ljubav odlazi u Sarajevo, gdje se udaje za čovjeka kojeg su joj odabrali. Pošto ga na selu sve podsjeća na nju, i on kreće u grad. Usput je sreo mene i dovezao sam ga do Sarajeva, a potom i zaposlio kao konobara u restoranu u kojem nastupam kao pjevač amater - kaže Lončarević.

NA VRH

Podijeli članak na