IZAZOV UOČI LJETA Pripreme poznatih za plažu uveliko traju

Zazvonio je posljednji alarm za savršenu figuru

Hadžiavdagić-Tabaković: Ne jedem ništa od bijelog brašna

Piše: Adi HODŽIĆ Edina BAKIĆ
06.05.2019 09:27

U maju se redovno oglasi posljednji alarm za one koji žele da izgledaju savršeno na morskim plažama i da tijelo uoči ljetne sezone dovedu u formu. Ovo se posebno odnosi na pripadnice ljepšeg spola. Mnoge od njih već prvih dana ovog mjeseca počinju s reduciranjem ishrane, dugim šetnjama, upisom u teretanu, automobil mijenjaju biciklom.

 Priroda i joga

Poznata hrvatska glumica Sanja Vejnović (58) objavila je na svom Instagramu fotografiju uz koju je napisala da je šetnjom prešla 10.000 koraka.

- Preko zime, svi smo u zimskom snu nabili kilažu i slabo se kretali. Sad vozim bicikl svakog dana, šetam, imam mjerač u mobitelu u kojem izmjerim koliko koraka prijeđem. Prošetam u prirodi i svakog jutra vježbam jogu te desotominutne vježbe posebno za ruke i stomak. Od malena sam se bavila različitim sportovima, za mene nema mirovanja osim kad sam prošle godine bila bolesna pa nisam mogla. Ne čekam ja ljeto da bih bila u kondiciji. Bicikl počnem voziti u martu, kako vrijeme dozvoli, pa sve do novembra. Na njemu sve obavljam, ne idem na tramvaj niti automobil – rekla nam je Vejnović.

  • Vejnović: Broji korake
    Vejnović: Broji korake

Influenserica i TV voditeljica Hana Hadžiavdagić-Tabaković (35) priznaje da se trudi da bude u formi tokom cijele godine.

- Što se tiče priprema za ljeto, one su davno počele, odnosno kod mene pripreme traju tokom cijele godine. Ja sam neko ko se zdravo hrani, vježba, pazi šta unosi u organizam. Tako da kod mene nema problema, ne jedem ništa od bijelog brašna, slatkiše uopće ne jedem... Uoči ljeta počnem s anticelulitnim masažama te LPG masažom, to su stvari koje uključim uz vježbu tako da na plaži svake godine budem fit. Nadam se da ću i ove godine uspjeti da izgledam kao i prošlih godina - priznala nam je Hadžiavdagić-Tabaković.

  •  Hadžiavdagić-Tabaković: Pazim šta unosim u organizam
    Hadžiavdagić-Tabaković: Pazim šta unosim u organizam

Balansirana ishrana

Poznata banjalučka instruktorica i fitnes manekenka Janka Budimir ističe da se dobra forma i zategnuto tijelo ne mogu dobiti u kratkom vremenskom periodu.

- Važan je kontinuitet. Ne može se mnogo postići mjesec uoči ljeta. Za prave rezultate potrebno je biti aktivan i zdravo se hraniti tokom cijele godine. Fizička aktivost je naša vitalna potreba, doslovno smo dizajnirani da se krećemo i to nam pričinjava zadovoljstvo – priznala je Budimir.

Njena kolegica Emina Hećimović-Casady, koja je priznato ime u svijetu američkog fitnesa, priznaje da su balansirana ishrana i redovan trening jedini put do savršeno izvajanog tijela za pokazivanje na plaži.

- Da biste doveli liniju do savršenstva, uoči ljeta preporučujem da vježbate pet-šest puta sedmično i jedete nekoliko manjih obroka dnevno. Jedite više ribe i piletine sa povrćem. Pijte dosta vode, ljudi omalovažavaju snagu vode. Ako ne volite samu vodu, možete dodati sok od limuna. Preskočite šećerne napitke poput zaslađenih sokova. Male promjene kao ove, napravit će veliku razliku i, povrh svega, izgledat ćete bolje, ali se i osjećati bolje. Počet ćete dobivati više samopouzdanja i, najvažnije od svega, bit će vam lijepo u vlastitoj koži - rekla nam je fitnes instruktorica porijeklom iz Zenice.

Seničar: Uvijek se dajte sto posto

Manekenka i glumica Nina Seničar, koja karijeru gradi u Holivudu, poznata je po zdravom načinu života. Ona se u djetinjstvu bavila atletikom i jahanjem te je nekoliko puta bila prvakinja bivše Jugoslavije. Ova ljepotica sprema se punom parom za ljetnu sezonu, o čemu svjedoče fotografije na društvenim mrežama.

- Energija koju dajete je energija koju primate. Uvijek dajte svojih sto posto – napisala je Seničar pored fotografije na kojoj vježba.

 Karanović: Malo se spremam za ljeto

Glumica Mirjana Karanović na svom profilu na Instagram uglavnom objavljuje snimke i fotografije dok trenira ili šeta. Tako je Praznik rada provela u teretani, a ne na nekoj livadi.

- Prvi maj. Praznujem. A i malo se spremam za ljeto – napisala je Karanović uz video.

Kako to inače bude, u komentarima su se javili brojni pratioci, koji su joj uputili riječi hvale, a među porukama je bilo i onih poput: “Svaka čast, samo naprijed...”

 Šola: Spremna za kupaći kostim

Pjevačica Antonija Šola kaže da je ljeto nikad ne iznenadi.

- Kod mene je navika treninga i prehrane cijele godine, zato ne čekam ljeto. Ako nekad malo i popustim, to su kratki vremenski periodi. Uvijek sam aktivna i spremna za kupaći kostim. A ostale pripreme se tiču jedino planova koje usklađujem sa poslovnim obavezama, studijem i nastupima tako da pobjegnem na more ili izlet kad god mi to obaveze dozvole – otkrila je pjevačica.

Tagovi

Izazov Ljeto

Komentari

NA VRH