HRVATSKA

Počelo suđenje za nesreću: Tony Cetinski se izjasnio da nije kriv

Predviđena kazna od jedne do osam godina

Cetinski: Našao se u problemima. Arhiv

24sata.hr

22.5.2019

U Općinskom sudu u Pazinu započelo je suđenje Tonyju Cetinskom (49) za saobraćajnu nesreću sa smrtnim posljedicama. 

Podsjetimo, Tony je u novembru 2017. godine izazvao nesreću u centru Rovinja, a u kojoj je poginuo 62-godišnji Ibrahim Kevljani. 

Nakon što je sutkinja Tanja Prenc-Kanis pročitala optužnicu, Tony se izjasnio da nije kriv.

Podsjetimo, Općinski sud u Pazinu prihvatio je optužnicu Državnog tužilaštva Hrvatske, koje je početkom 2019. godine podiglo optužnicu protiv Tonyja Cetinskog, a koji se tereti da je 3. novembra 2017. u samom centru Rovinja iz nehaja skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo 62-godišnjak.

Predviđena kazna je od jedne do osam godina, a sve prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Prema optužnici, poznati pjevač se tereti da je tog dana upravljao osobnim vozilom Mercedes te da u nepreglednom lijevom zavoju nije prilagodio brzinu kretanja i stanju na cesti, preglednosti i slično. 

Zbog toga optuženom se na teret stavlja da nije obratio pažnju vozeći kolovozom Puste ulice te da je tada vozilom prešao preko tijela pješaka, a koji je na leđima ležao na cesti, narušenog zdravlja i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju, sa 3,46 promila alkohola u krvi. Kevljanin je tada smrtno stradao.

Sud je odlučilo da su dokazi koje je tužilac ponudio dovoljni da se provede suđenje, gdje će se i odlučivati je li Cetinski kriv ili nije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.