EKSKLUZIVNO

Amra Džeko o humanitarnom radu, Holivudu, suprugu i djeci: Sve Edinovo i moje je u Sarajevu

Nije uvijek bilo lako, ali bila sam na pravom mjestu u pravo vrijeme

Adi HODŽIĆ

21.6.2019

Amra Džeko: Nije uvijek bilo lako - Avaz
Amra Džeko: Nije uvijek bilo lako - Avaz
Amra Džeko: Nije uvijek bilo lako - Avaz
Amra Džeko: Nije uvijek bilo lako - Avaz
Amra Džeko: Nije uvijek bilo lako - Avaz
+7

Amra Džeko (35) ovih dana sa suprugom Edinom i djecom uživa u odmoru u Dubrovniku, a prije odlaska u toplije krajeve boravila je u Sarajevu. Jedan od razloga je bio Art market u organizaciji „Orea“ online platforme, čiji je Amra suosnivač. Privatno, bračni bar Džeko prošlog vikenda bio je i na dvije velike svadbe u bh. prijestonici. 

Tokom boravka u Sarajevu Amra je dala ekskluzivni intervju za „Dnevni avaz“.

Humanitarka, supruga nogometne zvijezde, manekenka i majka troje djece govorila je o ljepoti sa svrhom, odgovornosti koju nosi javna scena, suprugu, djeci, Holivudu i manekenskoj karijeri.

S kakvim emocijama dolazite svaki put u rodni grad?

- Najljepše se osjećam u svom gradu kao i uvijek. Zaista tu je pravi dom, tu su Edinovi i moji roditelji, naše sestre, brat, nama svi dragi ljudi, prijatelji. I, naravno, sama ta činjenica ima posebnu čar.

Amra Džeko: Nema toga što nisam ispunila, a što sam zacrtala. Instagram

 Veoma ste angažirani na humanitarnim projektima, na neki način zalažete se za ljepotu sa svrhom. Kolika je to odgovornost?  

- Velika je odgovornost i treba da mi, javne ličnosti, to iskoristimo, tu pažnju usmjerimo da promoviramo prave stvari i vrijednosti, damo pažnju onima kojima je to potrebno.

Istakli ste da su žene zajedno jače.

- Nije to nikakva, da kažem, rečenica koja nema vrijednosti. Naprotiv. Ne važi to samo za žene. Svi mi kad smo zajedno, crpimo snage i ideje, uvijek će izaći nešto dobro iz toga.

Koji su Vam sljedeći koraci?

- Radim i dalje kao ambasador divne organizacije „Srce za djecu“ i još divnijih ljudi. Tu je i „Orea“, online platforma koja je sama po sebi rad 24 sata svaki dan u godini. Edinu, meni i djeci slijedi kratki odmor i još nekoliko svadbi, ali zaista je moj najveći fokus na „Orei“ konstantno u mom životu.

Jeste li djevojčici Amri, to jeste sebi, ispunili sve želje? 

- Zaista, ničega nisam ostala željna. Nema toga što nisam ispunila, a što sam zacrtala. Uvijek tu ima manjih želja, snova, nekih stvari koje želim ostvariti, ali one najvažnije su tu. Ono na što sam najviše ponosna jeste to da sam zaista sretna, da volim život i imam taj luksuz da radim ono što volim. Imam troje djece kojima želim da tu ljubav i želju za životom prenesem.

Koliko su Vam važna prijateljstva, je li bilo teško očuvati ih? 

- Imam veoma dobre prijatelje koji su, ustvari, i porodica, to je vrlo bitna stvar. Imam čak prijatelje u dalekom Los Anđelesu koji su isto ljudi s kojima sam prolazila i lijepe i one manje lijepe trenutke, tako da prijateljstvo je nešto što mi mnogo znači i zaista ih pažljivo njegujem.

Edin i Amra Džeko: Imamo pet svadbi ovog ljeta. Instagram

Spomenuli ste Los Anđeles, u kojem ste napravili veliki uspon u karijeri prije nekoliko godina. Nedostaje li Vam?

- Nedostaje, moram priznati. To je grad poslije Sarajeva gdje se osjećam zaista kao kod kuće, tu su moji prijatelji. Još sam tada tamo živjela s malim djetetom, ali sve je bilo kako treba. Nije uvijek bilo lako, ali mislim da sam bila na pravom mjestu u pravo vrijeme i zaista sam živjela taj američki san.

Je li to bio prijelomni trenutak u Vašem životu?

- Mislim da sam definitivno imala najboljih pet godina karijere, ali isto tako najbitnijih mog sazrijevanja, jer zaista sam bila sama s djetetom, sto posto nezavisna i morala sam se sama snaći. Ali sav taj proces mi je godio, u tom procesu sazrijevanja samo najbolje stvari su se desile, zato je to najljepši period mog života, a možda i u karijeri.

Sezona je godišnjih odmora, kako Edin i Vi planirate provesti ovo ljeto? 

- Imamo čak pet svadbi ovoga ljeta, ako uspijemo nekoliko dana između na Jadranu da iskoristimo, bit će super.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.