USPJESI

Kako je Bijonse došla do Lejle Nuhić i Ajle Šarić

Nakit brenda “Werkstatt” pjevačica nosi u spotu “Spirit”

Šarić i Nuhić: Uspješne Sarajke osvajaju svijet. Privatna arhiva

Piše: N. AJNADŽIĆ

21.7.2019

Vijest o velikom uspjehu djevojaka iz Sarajeva Lejle Nuhić i Ajle Šarić, čije je acesoare nosila slavna Bijonse (Beyonce), obišao je region. 

Bez očekivanja

Njihov brend “Werkstatt” već neko vrijeme itekako je popularan, a radi se o inovativnom nakitu koji njih dvije izrađuju nekoliko godina. Komade karakteriziraju epitafi poput „odvažni“ i „urbani“, a Nuhić i Šarić ih izrađuju od mesinga i cinka.

Scena iz spota „Spirit“. Printscreen

Bijonse je objavila spot za "Spirit" s njenog novog albuma "The Lion King: The Gift", u kojem nosi nakit “Werkstatt.

- Veliko nam je zadovoljstvo vidjeti da naš rad nosi najpopularnija muzička zvijezda današnjice. Smatramo da je to potvrda višegodišnjeg rada i truda koje smo uložili u ovaj brend – govori nam Nuhić, dodavši da su s izradom nakita počele iz hobija i da nisu očekivale da će biti prepoznat i tražen.

 Ajla nam kaže da je do saradnje s Bijonse došlo zahvaljujući beogradskom dizajneru Borisu Kargotiću.

Primjerak nakita “Werkstatt”. Promo

Regionalne ličnosti

- On stoji iza brenda “Demode Couture”. Boris nas je kontaktirao kako bismo pravili nakit uz njegove kreacije za Bijonse i zaista smo mu zahvalni na toj prilici – kaže Šarić.

Od poznatih ličnosti iz regiona, “Werkstatt” su nosile Severina, Franka Batelić, Dalal Midhat, Ivana Španović, Lejla Filipović, Senidah…

Ostvariti planove 

- Trenutno radimo na novim projektima o kojima ne želimo još mnogo da govorimo, ali svakako se nadamo da će nam ovaj uspjeh pomoći da ostvarimo sve što imamo u planu – ističe Šarić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.