BRITANSKA KRUNA Princ u središtu gnusne seks afere

Isplivala prljava tajna, kraljica strahuje da monarhija neće preživjeti ovaj skandal

S.K.
23.07.2019 22:05

Svake godine novi skandal

Foto: Agencije

Kraljica je bijesna, prenosi britanski Globe riječi visokog zvaničnika britanske kraljevske palate. On tvrdi da je Elizabeta II zaprijetila da će izbaciti princa Endrua (59) iz kraljevske porodice. 

- Njeno visočanstvo strahuje da monarhija neće preživjeti skandal - dodao je on.

Riječ je o skandalu u čijem je središtu finansijski stručnjak Džefri Epstajn (66), koji se nalazi u pritvoru pod optužbom da je trgovao maloljetnicama i prisiljavao ih na seks, pri čemu je najmanje jednu žrtvu navodno "pozajmio" sinu kraljice Elizabete radi seksa, navodi se u dokumentima. Za seks sa maloljetnicama u SAD je prijeti mu kazna do pet godina zatvora.

Ime osobe, koju je je princ Endru navodno seksualno zloupotrebljavao je Virdžinija Džufri. Ona danas ima 35 godina, a kada ju je Epstajn vrbovao dok je dijelila peškire u golf-klubu Donalda Trampa Mar-a-Lago, imala je samo 15.

Virdžinija je izjavila da ju je Epstajn primorao da spava s princom Endruom u Londonu 2001, u Epstajnovoj privatnoj kući u Njujorku 2001. i na njegovom privatnom karipskom ostrvu 2002. Dva puta kada je imala 17 godina i jednom kad je bila punoljetna. Njen advokat je tvrdnje potkrijepio dokazima, koji potvrđuju da su Endru i Virdžinija dva puta putovali avionom na ista odredišta.

Bakingemska palata je zgroženo odbacila optužbe: "Vojvoda od Jorka nikada nije imao seksualni odnos s Virdžinijom Džufri".

  • Princ i tada jedva punoljetna Virdžinija
    Princ i tada jedva punoljetna Virdžinija Foto: (Agencije)

Džufri je 2015. tužila Epstajna, zahtijevajući odštetu, ali je dokumentacija bila zapećaćena zbog važnosti učesnika. Apelacioni sud je, međutim, odlučio da otpečati 2.000 stranica dokumenata. Svjedoci će biti saslušani, a američki pravosudni organi već su pokrenuli unutrašnju istragu o tome da li su organi vlasti, odnosno tužioci nešto pokušali da zataškaju.

Federalni istražni biro ozbiljno razmatra mogućnost saslušavanja vojvode od Jorka, potvrdio je policijski izvor za "Bild am zontag", ali je Virdžinijin advokat Dejvid Bojz sumnjičav.

- Ako ga istražitelji budu pozvali, on sasvim sigurno neće uzvratiti poziv, a oni ne mogu jednostavno da odu u Veliku Britaniju da ga dovedu - kazao je on.

Džufri nije bila jedina "seksualna robinja", koja je tužila Epstajna. Novinska agencija "Blumberg" izvestila je prošle nedelje da je dvadesetak žena platio najmanje milion dolara, kako ne bi došlo do suđenja i otkrivanja drugih prljavih detalja.

- Gotovo svakodnevno nas pozivaju žrtve koje su se osmelile da izađu u javnost - kaže američki tužilac Aleks Rosmiler.

NA VRH