JET SET

Aco Pejović otkrio detalje o sebi i porodici koje je malo ko znao: To je nešto samo moje, intimno

Dotakao se i teme roditeljstva

Aco Pejović. Arhiv

I. Š. / Avaz.ba

19.8.2019

Popularni pjevač Aco Pejović (47), osim što je cijenjen zbog odličnog vokala, važi za jednog od najvećih vjernika na srpskoj estradi. Ne krije da pronalazi mir u crkvenim svetinjama i da ga posjeta nekoj svetinji duhovno ispuni, a komšije kažu da ga često viđaju u crkvi na Bežanijskoj kosi, u kojoj je i snimio spot za jednu od svojih pjesama. 

- Vjernik sam, poznata je stvar da postim, odlazim na Svetu Goru, obišao sam sve veće svetinje... Ali ja u tome uživam i dobro se u tome osjećam. To je moja ljubav i nešto samo moje, intimno. Ne volim baš da pričam o vjeri, jer svjestan sam da ima mnogo ljudi koji ne misle kao ja - iskreno je Aco ispričao. 

Pjevač je poznat i kao veliki radoholik, jer, kako kaže, voli svoj posao, ali već je tradicija da 20. avgusta počinje kolektivni odmor i da sa svojom porodicom odlazi u Toskanu, što im je već postala praksa. 


Aco Pejović. Arhiv

Pjevač se dotakao i teme roditeljstva i otkrio da mu kao ocu tri kćerke uopće nije lako, ali da je veoma liberalan i da im bezuvjetno vjeruje.  

- Najstarija kćerka, koja je inače na masteru u Madridu, vodila je najmlađu u London na mjesec. Najmlađa, inače, pohađa školu "Sent Endmunds", to je stara katolička škola u koju idu samo djevojčice. Strogo ih vaspitavaju, tako da joj vjerujem 100 posto. S druge strane, starija je dovoljno odrasla da mogu da se opustim i ne brinem. Ali u isto vrijeme, i srednja kćerka je išla na put, tako da je kuća ostala potpuno prazna. Ne volim samoću, uvijek mi nedostaju kad nisu s nama, ali šta da se radi - ispričao je pjevač kroz smijeh. 


Aco Pejović. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.