SUDBINE

Bila je beznadežna i ponovo učila hodati, ali stižu lijepe vijesti: Najljepša manekenka na svijetu trudna u 40. godini

U decembru 2004. manekenka je sa vjerenikom - fotografom Sajmonom Atlijem boravila na Tajlandu kada ih je zasedio razoran cunami

Nemcova: Bila izuzetno uspješna. Instagram

A. Ču. / Avaz.ba

25.8.2019

Petra Nemcova (40) je jedna od najpoznatijih manekenki svih vremena, pa nas ne čudi što je važila za jednu od najangažovanijih, a ni dan danas joj ne manjka posla, premda živi drugačijim stilom života nego na početku karijere.

Naime, plavokosa Čehinja sreću je pronašla u humanitarnom radu, širenju pozivitne energije i egzotičnim putovanjima, ali i velikoj ljubavi sa biznismenom Bendžaminom Larečeom.

Ona se za Bendžamina udala prije nekoliko mjeseci u tajnosti, a par je na društvenim mrežama sada saopćio i da čeka i svoje prvo dete.

- Naša porodica se širi, a i moj stomak. Toliko sam zahvalna Univerzumu zato što nas je toliko brzo obradovao ovim božanskim poklonom - napisala je Petra pored fotografije na kojoj pozira u romantičnoj bijeloj haljini sa rukama na stomaku.

Premda je Petra trenutno nasmijana i proživljava blistave trenutke svog života, nekada je ova dama prolazila kroz veoma teška vremena. Njenu sudbinu obilježila je velika tragedija.

Naime, u decembru 2004. manekenka je sa vjerenikom - fotografom Sajmonom Atlijem boravila na Tajlandu kada ih je zasedio razoran cunami.

Sajmon je izgubio život utopivši se, a njegovo tijelo je pronađeno tek četiri mjeseca kasnije. Petra je nekako uspjela da preživi - osam sati se gola i sa povrijeđenom karlicom držala za palmu čekajući pomoć. Na kraju je po nju stigao helikopter, a u bolnicu je dovežena sa ozbiljnim unutrašnjim povredama i nekoliko slomljenih rebara. Posljedice povreda bile su ogromne - manekenka je morala ponovo da uči hodati i četiri mjeseca se oporavljala od svega.

Kosti su mi bile izlomljene u cijelom tijelu, bilo je nemoguće, ali mislim da mi je vizija koju sam imala kako se vraćam i pomažem bila tako jaka, da mi je pomogla i u sopstvenom izlječenju. Ima ljekara koji kažu da nekim ljudima bude bolje od istih takvih povreda za dvije godine, a ja sam se izliječila za četiri mjeseca - ispričala je Petra. 

Ona je nakon tragedije osnovala fondaciju "Happy Hearts" koja pomaže ljudima širom svijeta poslije prirodnih katastrofa, ali grade i škole i obezbjeđuju smještaj i hranu ugroženima, a i dan danas je u potpunosti posvećena istoj.

Život ima svoje načine da vam da lekcije. Bila sam izuzetno uspješna. Bila sam sretna sa svojim vjerenikom i uživali smo na romantičnom odmoru. Za nekoliko sekundi doživeli smo da se prelijepa šetnja pretvori u pakao koji je uništio mnoge živote. Naučila sam da je sve moguće u bilo kojem trenutku. Niko ne zna šta će se desiti i svaki trenutak je dar. Kada sam bila u bolnici i nisam znala da li ću ikada hodati, rekla sam sebi: "Pa, još uvijek imam oči i uši!". Izgubila sam partnera, ali sam još uvijek imala porodicu. Zahvalnost može da pobijedi svako beznađe - ispričala je prošle godine Nemcova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.