SJEĆANJA Repera su svi voljeli

Gruov komšiluk: Bio je rijetko dobar čovjek

Bio je darežljiv, uvijek je ostavljao dobar bakšiš, kažu u kafanu u koju je reper svraćao

L. S. R. / Avaz.ba
12.09.2019 13:13

Dalibor Andonov Gru, iako je bio veoma popularan, nikada sebe nije smatrao zvijezdom niti se tako ponašao, piše "Kurir", koji se u to uvjerio nakon što je njihova ekipa posjetila jednu kafanu u blizini zgrade na Vidikovcu, gdje je reper živio. 

Čim kročite u ovaj mali lokal, po ambijentu i enterijeru, starim stolicama i stolovima sa kariranim stolnjacima, znate da tamo dolaze uglavnom lokalci da popiju koju čašicu rakije ili flašu piva od „pola kile“. Upravo je tu i Gru često svraćao, iako tamo nema njegovog društva, već su to uglavnom penzioneri. 

- Znao sam Dalibora, ja sam u ovom lokalu 30 godina, toliko i njega poznajem. Veoma sam se potresao kada sam čuo za tragediju, svi smo i dalje u šoku i ne mogu da pričam mnogo. Bio je divan čovjek, ljubazan, nikada ne biste rekli da je to Gru s televizije, već sasvim običan čovjek. Svraćao je ovdje s vremena na vrijeme, a ako ne može, barem nam mahne. Uglavnom je dolazio uvečer pred nastupe da se zagrije. Nije imao komplekse da mora da pije neko strano pivo, već je, kao i svi gosti, uzimao flašu domaćeg. Sa svakim bi proćaskao, ljubazno se javio... Bio je darežljiv, uvijek je ostavljao dobar bakšiš. A što se tiče hrane, nije često jeo ovdje, ali nije bio ni izbirljiv. Šta ima na meniju, to i on jede. Dolazio je nekoliko puta i s Danicom, vidi se da ga je mnogo voljela, a i on je često pričao o njoj - kaže zaposleni. 

Jedan od gostiju kafane koji je u tom trenutku izlazio otkrio nam je da je pokojnog repera često sretao. 

- Viđao sam ga često kako dolazi zorom ovdje, kada se tek otvara kafana. On tada uglavnom dođe iz grada, valjda je puštao negdje muziku. Ovdje popije kaficu da dođe sebi, malo popriča s gostima, nama penzionerima i nasmije nas. Bio je uvijek druželjubiv i dobar prema nama - kaže Gruov komšija i gost kafane u trenutku kada na TV počinje jedna od reperovih pjesama.

I ostali gosti koji su se zatekli u kafani tog dana sa sjetom su gledali spotove tragično nastradalog Dalibora, pijući za njegovu dušu.

- Rijetko dobar čovjek - rekao je jedan gost o reperu koji je u ponedjeljak tragično stradao.

Komentari

NA VRH