VESELJE

Amra Silajdžić-Džeko danas slavi rođendan i uživa u ovom prelijepom gradu

Osim modelingom, bavila se i glumom i sportom

J. A. / Avaz.ba

1.10.2019

Amra Silajdžić-Džeko: Danas slavi rođendan - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Na današnji dan 1984. godine u Sarajevu je rođena bh. manekenka Amra Silajdžić-Džeko. Osim modelingom, Amra se bavila i glumom, a ostvarila je manje uloge u nekoliko američkih filmova i TV serija. Jedna od njih je i uloga u popularnoj kriminalističkoj seriji CSI.

Godinama je uspješno trenirala takvondo i bila juniorska prvakinja. Osim toga, pet godina je trenirala karate, dvije godine gimnastiku, a tri godine se bavila atletikom i bila prvakinja BiH u skoku uvis.

Prvi put se udala 2001. za biznismena Vladimira Vincitijevića . Dvije godine poslije, dobili su kćerku Sofiju. Živjeli su na relaciji Pariz – Beograd, a 2007. odlučili su se razvesti, jer su se oboje složili da je dobar razvod bolji od lošeg braka.

Vezu s nogometnim reprezentativcem Bosne i Hercegovine Edinom Džekom započela je 2012. i odmah su proglašeni najljepšim i najpopularnijim parom u BiH. U februaru 2016. dobili su kćeru Unu, a Amra je nekoliko mjeseci poslije svom prezimenu dodala i Edinovo i tako prekinula nagađanja o tome jesu li se vjenčali ili ne. U septembru 2017. u Rimu se rodio njihov sin Dani.

Edin i Amrina kćerka iz prvog braka odlično se slažu, a svi zajedno često borave u Dubrovniku, gdje je Edin kupio kuću. 

Amra Silajdžić-Džeko proslavit će rođendan uz porodicu, a prema fotografiji koju je objavila na Instagramu, uživat će u čarima Venecije. 

View this post on Instagram

Venice with my love ❤️ #bdaygetaway

A post shared by Amra Džeko (@amradzeko) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.