SVJETSKI NASTUPI

Alenu Islamoviću zabranjen ulazak u Kanadu: Pjevač se pita zašto baš on

Nažalost, danas živimo u svijetu u kojem je nekima omogućeno da tako lako putuju, a nekima se otežava, rekao Islamović

Islamović: Izvinuo se fanovima. Promo

L. K. P. / Avaz.ba

13.10.2019

Kako je bilo najavljeno, „Bijelo dugme“ održalo je koncert u Vankuveru u petak navečer, a večeras treba nastupiti u Torontu. 

Međutim, zbog vanrednih okolnosti, pjevač Alen Islamović spriječen je da nastupa u Kanadi. Zbog problema s vizom nije se mogao ukrcati na avion, a onda se javio svojim fanovima putem društvenih mreža kako bi pokušao objasniti što se zapravo dogodilo.

- Pozdrav svim prijateljima u Kanadi koji su toliko iščekivali koncert „Bijelog dugmeta“. Nažalost, dogodilo se što se dogodilo. Danas je 13. oktobar, pola 7 ujutro i opet tražim neku nadu i neki trenutak da će ta prokleta viza iz Kanade doći. Žao mi je, nismo bili dobro upućeni i organizirani te nismo dobili mnogo informacija da bismo izbjegli sve ovo što se dogodilo – napisao je Islamović.

Organizatori koncerta objavili su kako će koncert bez obzira na nesretan splet okolnosti biti održan, no fanovi nisu oduševljeni.

- Nažalost, danas živimo u svijetu u kojem je nekima omogućeno da tako lako putuju, a nekima se otežava. Žao mi je, bit će neke druge prilike da sviramo s „Bijelim dugmetom“. Danas je takav svijet kojeg nam kroje neki drugi ljudi. Nemam riječi ni objašnjenja zašto baš ja – dodao je Islamović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.