ZVJEZDANE TRANSFORMACIJE

Šoubiznis ima svoja nepisana pravila o izgledu: Je li stas važniji nego glas

Dostignuća estetske hirurgije u regionu često koriste pjevačice

Severina na početku karijere. Arhiv

Piše: N.AJNADŽIĆ

21.10.2019

Svijet šoubiznisa ima svoja nepisana pravila, kojima se većina prilagođava, pa tako poznate ličnostimnogo vremena provode uljepšavajući se na različite načine. 

Razni tretmani

U svijetu, pa tako i na ovim prostorima, odavno više nije dovoljno imati talent već je potreban i stas. Zbog toga mnogi koriste i dostignuća estetske hirurgije i podvrgavaju se raznim tretmanima. Kada je u pitanju region, ta praksa najčešća je među pjevačicama.

Doduše, mnoge poznate dame tvrde da su za njihov izgled zaslužne dvije litre vode dnevno, osam sati sna i genetika.

Lepa Brena mnogo se promijenila u odnosu na početak karijere i to je evidentno, a pjevačica nikada nije potvrdila da se podvrgla estetskoj hirurgiji.

Kada se pojavila u „Zvezdama Granda“ Rada Manojlović svojim izgledom nije baš impresionirala publiku, iri. Ali, poput ružnog pačeta, pretvorila se u labuda. A problem su joj pravili samo krivi zubi i nos. Kada je to riješila, što nije ni krila od javnosti, Manojlović je postala seks simbol. I to joj se itekako isplatilo, jer danas je jedna od najtraženijih pjevačica.

Sličnu priču ima i bh. pjevačica Maya Berović. Iako je dugo poricala da nije radila estetske zahvate, mnogi su skloni usvtditi da je doradila nos i usne, a nagađa se da je stavila implatante u jagodice na obrazima. Osim lica, za Mayu se špekulira da je doradila i stražnjicu kako bi postigla poželjan izgled tijela. Međutim, te tvrdnje pjevačica odbacuje govoreći kako je za to zaslužno samo vježbanje.

 Uživa popularnost

Za Severina su se danas veže više skandala nego što se komentira njen glas. A stas je već druga stvar. I dalje je jedna od najpoželjnijih žena sa ovih prostora iako je pri kraju pete decenije. Ali da nije ista osoba, barem fizički, kao na početku karijere dokaz su brojne fotografije iz mladosti. Severina rakođer nikada nije govorila o estetskim zahvatima, iako su promjene izgleda evidentne.


I muškarci sve češće idu pod nož

Nisu samo žene te koje ne mogu odoljeti čarima plastičnog uljpševanja. Sve češće i muškarci to rade, doduše u manjoj mjeri i manje primjetno.

Tako je Dragan Kojić Keba bio u žiži javnosti kada je „istetovirao“ obrve. Husien Hasanefendić Hus iz „Parnog Valjka“ presadio je kosu i otvoreno govorio o tome, kao i Samir Ćeremida iz „Plavog orkestra“.


Pjevačica na početku karijere. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.