NOVI HIT

Mirza Selimović za "Avaz": Na momente zaboravim samog sebe, ali se brzo osvijestim

Banetov prijedlog teško je odbiti

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

2.12.2019

Dugoočekivana numera Mirze Selimovića "Ko te pamti" večeras u 20 sati bit će premijerno objavljena na YouTubeu. Tekst i muziku potpisuje Bane Opačić, koji za ovog pjevača iz Srebrenika ima samo riječi hvale.

A mnogi se slažu da malo ko danas od mlađih generacija pjevača može prenijeti emociju kao što to radi Selimović. Ovom pjesmom je još jednom to dokazao i opravdao epitet miljenika publike.

- Uložili smo puno truda i energije da od lijepe ideje dođemo do uspješne realizacije kompletnog projekta. Naša očekivanja su uvijek visoka, jer je ovo još jedna s ljubavlju otpjevana pjesma. Uspješna saradnja s Banetom se nastavlja. On je taj koji, kada mu dođe inspiracija, unaprijed zna za koga piše tekst i ko će to iznijeti na najbolji način. Tako da je Banetov prijedlog teško odbiti... - govori Selimović za "Avaz".

Dio refrena glasi: "Zaboravi, dao ti Bog da imaš dom i nekog svog. Šta dotakneš nek' pozlati. Zaboravi, ko te pamti...", a na naše pitanje zaboravlja li Mirza one koji njega pamte ili je obrnuto, Selimović odgovara:

Na momente zaboravim samog sebe, ali se brzo osvijestim i nastavljam da pamtim i radim za publiku i prijatelje.

Spot je režirao Vedad Jašarević, a snima je u Sarajevu i turskom gradiću Kapadokija.

Selimović planira novi album objaviti početkom iduće godine, a već 13. decembra kreće na američku turneju te će Novu godinu dočekati svirajući u Sent Luisu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.