MUZIKA

Božo Vrećo radio u rudniku u Kaknju

Pjesmu je napisao u teškom emotivnom trenutku

Piše: L. K. P. / Avaz.ba

14.12.2019

Vrećo: Spot snimljen na dvije lokacije rudnika u Kaknju. Promo

Jedan od najpopularnijih interpretatora modernog sevdaha Božo Vrećo objavio je novi spot za pjesmu "Krila" s albuma "Melek". Pjesmu je napisao u teškom emotivnom trenutku i došla mu je kao spas od tugovanja i žaljenja za osobom koja to ne zaslužuje. No, šta povezuje pjesmu "Krila" i Rudnik "Kakanj"?

Spona između snimanja u Rudniku "Kakanj" i Božine pjesme "Krila" je u spoznaji da, na koncu, ostajemo sami suočeni sa sobom i svojim mislima, životom i odlukama. Spot u režiji Dine Kadragića snimljen je na dvije lokacije rudnika u Kaknju, a sam silazak u jamu za Božu je bio posebno iskustvo, u rudarskom kombinezonu, koji su nebrojeno mnogo puta nosili različiti rudari i u kojima je od svakoga od njih ponešto tuge i misli ostalo.

- Kakva god tama da je oko nas, ma kako hladno od ljudi zna biti oko nas, mi smo taj tračak svjetlosti koji sija kroz pukotine i obasjava taj kilometarski put iz jame ka dnevnom svjetlu - objasnio je Božo poruku koju nosi pjesma i spot te, za kraj, poručio:

- Od običnog grafita do dijamanta dug je put i samo hrabri koračaju njime.

Vrećo je 1. decembra održao solistički koncert u prepunom Narodnom pozorištu Sarajevo. Koncert je otvorio pjesmom "Pašana", a zatim su uslijedili i ostali hitovi, poput "Aladža", "Pustinja"...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.