DRUGI POKUŠAJ

Splitska sutkinja neće odlučivati o starateljstvu nad Severininim sinom

U pozadini odluke se nalazi jedna izjava pjevačice

Severina: Sutkinja Lucić neće odlučivati. Agencije

Avaz.ba

5.3.2020

Sutkinja splitskog Županijskog suda Lucija Lasić uspjela je “iz druge” u namjeri da od predsjednika splitskog Županijskog suda Brune Kleina dobije odluku kojom se izuzima iz odlučivanja u žalbenom postupku povodom spora koji se vodi između Severine Kojić i njenog bivšeg supruga Milana Popovića o starateljstvu nad njihovim maloljetnim sinom, piše ''Slobodna Dalmacija''.

Prvi put je njen zahtjev za izuzeće iz tročlanog sudskog vijeća, koji je podnijela 19. februara, odbijen, no sutkinja Lasić je opet desetak dana poslije, 28. februara, podnijela drugi zahtjev te je on usvojen 2. marta.

Neslužbeno saznajemo da je ovaj put razlog zbog kojeg je izuzeće prihvaćeno privatna tužba koju je sutkinja Lucija Lasić podnijela protiv Severine Vučković, i to zbog njenog citata objavljenog u ''Slobodnoj Dalmaciji'' 22. februara, kada je ovaj portal pisao o raskolu unutar sudskog vijeća oko donošenja odluke. No, taj je citat samo prenesena izjava koju je Severina dala medijima na pres-konferenciji još u oktobar prošle godine.

– Zapravo ne znam zašto se čudim što mi se ovo događa i svom tom psihički sistemskom silovanju od oca i institucija kad u ovoj zemlji niti žene, a niti djevojčice nemaju sudsku ni društvenu zaštitu ni podršku za fizičko silovanje. Slično sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom spisu protiv oca radi oduzimanja meni kao majci mog djeteta i dodjele ocu na život i skrb od sutkinje Lucije Lasić, koja je već bila kažnjena zbog zlouporabe položaja 2014. godine i suspendirana sa Županijskog suda u Splitu, ali, prema mojim saznanjima, navodno ju je vratio gospodin Tomislav Karamarko dok je još bio na vlasti, a koja svaki put, dakle Lucija Lasić, dobiva ovaj spis koji, umjesto da ide drugom sudiji, uvijek dolazi kod nje, isti zakon primjenjuje i tumači kako bi nezakonito pretvorila u zakonito – kazala je tada okupljenim novinarima Severina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.