PANDEMIJA

Iluzionistu nije zaobišao ni koronavirus

Požalio se fanovima

Pozitivan na koronavirus. Agencije

Avaz.ba

3.4.2020

Dinamo (Dynamo) odranije boluje od Chronove bolesti i artritisa, a uprkos narušenom zdravlju, nije dobio očekivani tretman u bolnici. Testirao se privatno i dobio potvrdu da je zaražen.

Britanski proslavljeni iluzionista Dinamo otkrio je svojim fanovima da je pozitivan na koronavirus te da ima značajne simptome koje taj zloglasni virus potencira. Uz sve to, kritizirao je neučinkovitost zdravstvenog sistema. 

- Nažalost, pozitivan sam, a to sam saznao nakon što sam se privatno testirao i platio to. Za nekoga ko je zbog svog zdravstvenog stanja otprije u rizičnoj kategoriji, mislim da to nije uredu. Također, sad mogu i trebam obavijestiti ljude s kojima sam bio u kontaktu, da prate svoje stanje i testiraju se i sami ako se ne osjećaju dobro. Ova bolest ne bira i pojavljuje se u raznim oblicima pa je nekad nije jednostavno detektirati - ispričao je Dinamo u svojoj videoporuci.


Boluje i od artritisa. Agencije

Dinamo odranije boluje od Chronove bolesti i artritisa, a uprkos narušenom zdravlju, nada se kako će se uskoro opet moći baviti onim što najviše voli.

Britanac je imao teško djetinjstvo. Majka ga je rodila sa 16 godina, a otac je često boravio u zatvoru i nikad nije razvio prisan odnos s njim. U intervjuu za "Daily Mail" otkrio je svojevremeno da se dao na savladavanje iluzionističkih vještina kako bi se odupro vršnjacima, koji su ga zlostavljali zbog sitne građe. Publiku je zadivio trikovima, poput hodanja po rijeci Temzi i levitiranja iznad najvišeg nebodera u Evropskoj uniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.