ISPOVIJEST

Glumica zaražena koronom: Povraćala sam nešto plavo, htjela sam umrijeti

Došlo je do toga da smo se muž i ja molili da se više ne probudim

Linda Lusardi. Agencije

Avaz.ba

4.4.2020

Glumica i bivša manekenka Linda Lusardi (61) zbog koronavirusa provela je deset dana u bolnici, a ispričala je da joj je bilo toliko loše da je poželjela umrijeti.

Linda se u međuvremenu oporavila i puštena je kući, no u intervjuu za britanski "Sun" je priznala da je bila u tako lošem stanju da su i ona i suprug bili očajni. 

-Došlo je do toga da smo se oboje molili da se više ne probudim.Bilo je užasno. Kao da me vrag gušio rukama i smijao mi se u lice. Bilo je to najgore što sam se ikad osjećala. Pomislila sam, pa šta ako se ne probudim, nije kraj svijeta rekla je ona

Njen suprug vjeruje da je on prvi došao u kontakt s koronavirusom tijekom jednog poslovnog sastanka prije nego što su uvedene mjere socijalne izolacije te da ga je prenio Lindi. 

-Sve je počelo groznicom, loše sam se osjećala, bilo je sve gore i gore. Boli te glava, boli te mozak, osjećaš se kao da je slon sjeo na tebe. Sjećam se da sam otpuzala u kupaonicu i stavila lice na pločice. Htjela sam povraćati samo da bih osjetila olakšanje na pet minuta nakon toga. Povraćala sam u kantu s ruba kreveta, a ono što je izlazilo bilo je plave boje", opisala je ona.

Oboje su završili na respiratoru u bolnici, a njihova kći je priznala da se bojala da ih nikad više neće vidjeti.

 

Linda Lusardi. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.