USPJESI

Austrijski "Heute" piše o Jali i Bubi: Bosanci broj 1 na YouTubeu

Za dva dana spot imao više od dva miliona pregleda

"Karantin" hara Evropom. Promo

Piše: Avaz.ba

14.4.2020

Novi hit Jale Brata i Bube Corellija "Karantin" već je zauzeo prvo mjesto YouTube trendinga u regionu, ali i šire. Osim u našoj zemlji te u susjednim Hrvatskoj i Srbiji,"Karantin" je na vrhu YouTube trendinga i u Austriji pa su o našim muzičarima počeli pisati i tamošnji mediji. Spot je u samo dva dana od objave pregledan više od dva miliona puta. 

- Pjesma o karantinu iz Bosne na prvom mjestu kod nas - piše austrijski "Heute" i nastavlja:

 - Reperi Jala Brat i Buba Corelli sa svojim singlom "Karantin" su broj 1 na austrijskim YouTube ljestvicama. Čak su i u Njemačkoj na vrhu. U samo jednom danu njihov spot pregledan je više od 1,2 miliona puta. U komentarima se može naći mnoštvo komentara na njemačkom jeziku ljudi koji se pitaju zašto je ova pjesma na vrhu trendinga u Austriji i Njemačkoj. Razlog za to mogla bi biti balkanska zajednica u Austriji i Njemačkoj, koja sluša ove dvije rep zvijezde - piše austrijski "Heute" te dodaje da su bh. reperi u Austriji postali popularni nakon saradnje s reperom Rafom Camorom. 

Jala i Buba prvi su i na hrvatskom trendingu pa tamošnji mediji pišu kako su prešišali historijski nastup Andree Bočelija (Bocelli) u Milanu.

Austrijski "Heute" piše o bh. reperima. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.