SADA I SLUŽBENO

Muzički festivali "Outlook" i "Dimensions" odgođeni za ljeto 2021. godine

"Outlook" će se održati od 29. jula do 2. avgusta, a "Dimensions" festival od 12. do 16. avgusta iduće godine u "The Garden Resortu" u Tisnom

Festival "Outlook". Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

2.5.2020

Zbog pandemije koronavirusa, festivali "Outlook" i "Dimensions" neće se održati ovog ljeta, već su odgođeni za 2021.

- "Outlook" će se održati od 29. jula do 2. avgusta, a "Dimensions" festival od 12. do 16. avgusta 2021. u "The Garden Resortu" u Tisnom - objavili su organizatori.

Odluke Vlade kojima se definiraju epidemiološke mjere i ograničenja radi sprečavanja i zaštite od širenja bolesti Covid-19, podrazumijevaju zabranu javnih događaja i okupljanja, bez jasnog datuma do kada će to trajati, uz najave evropskih vlada o zabrani javnih okupljanja u sljedećim mjesecima i međunarodnih zabrana putovanja koje su na snazi, navode organizatori u saopćenju.


"Dimension" festival. Agencije

-Zaista smo tužni zbog činjenice da se "Outlook" i "Dimensions" festivali neće održati ove godine, to je prvi put u 13 godina da se "Outlook" neće održati u Hrvatskoj. Iako je ovo tužna i frustrirajuća odluka, naša je odgovornost osigurati sigurnost svih uključenih u događaje i smatramo sigurnost lokalnog stanovništva našom glavnom zadaćom - rekao je Noa Bal (Noah Ball), direktor "Outlook" i "Dimensions" festivala.

"Outlook" i "Dimensions" festivali ovog su se ljeta trebali po 13. put održati u Hrvatskoj, "Outlook Origins" od 30. jula do 4. avgusta, a "Dimensions" festival od 13. do 18. avgusta, ali na novoj lokaciji festivala - u Tisnom.

Muzički festivalski program trebao se održati u "The Garden Resortu" u Tisnom, koncerti otvorenja na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, a afterpartiji u "Barbarella’s diskoteci" u Pirovcu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.