SVESTRANA ŽENA

Ivana Banfić umjesto mikrofona uhvatila se motike

Posijala sam i posadila valjda sve što se moglo od povrća. Sad su već bebice niknule - napisala je Ivana Banfić

L. K. P. / Avaz.ba

14.5.2020

Ivana Banfić je nedavno objavila knjigu "Devedesete", u kojoj opisuje svoj nekadašnji estradni život, a najvećim postignućem smatra svoju porodicu s kojom danas živi na selu. Nerijetko pokazuje koliko joj godi život izvan grada

Već je mnogima poznato kako se prošle godine pjevačicasa sinom Janom i suprugom Krunom preselila na selo Stara Drenčina, nedaleko od Siska. Živi u staroj kući na imanju koje je naslijedio njen suprug. Najviše uživa u plodovima zemlje iz vlastite proizvodnje.

-Kako su izgledali moji dani u izolaciji. Uglavnom radno. Umjesto mikrofona i štikli primila sam se motike. Publika je mnogobrojna, drveće, šuma, ptičice, bube, srne, kune i svi veseli stanovnici. Posijala sam i posadila valjda sve što se moglo od povrća. Sad su već bebice niknule - napisala je Ivana Banfić. Pohvalila se de je bila i muzičkiaktivna. Uskoro će predstaviti pjesmu "Celebrity".

Fanovi su veselo su komentirali njeno novo "zanimanje". Jedan od njih je upitao je li moguće da je rad u vrtu ispunjava, a pjevačica mu je odmah odgovorila:

-Iz prirode sam nastala i želim se hraniti zdravo i znati šta jedem. Povratak prirodi, povratak sebi.

Ivana je ranije izjavila kako su ona i suprug odlučili napraviti farmu kokoši.

-I to neobičnih, araukana, indijanske kokoši koje nesu zelena jaja, ljuska je zelena i ta jaja su bez kolesterola -  objasnila je.

Uz poljoprivredu i radove na novoj kući, radi i kao mentorica za pjevanje u sisačkoj "Pop rock" muzičkoj školi.

Na selu sa samo dvjestotinjak stanovnika, živi sretnija nego ikada.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.