ŽENA FUDBALERA

Lejla Hajrović: S Izetom pričam na "švicarskom" jeziku

Nije mi teško pričati nekoliko jezika, ali i dalje malu mukim mučim s našom gramatikom

Izet i Leyjla Harović. Arhiva

L. S. R. /Avaz.ba

18.5.2020

Spruga nogometaša Dinama Izeta Hajrovića (28), Leyla Hajrović (30), podijelila je s pratiocima na društvenim mrežama kako se tokom samoizolacije posvetila kućanskim poslovima, a u kuhanju, kaže, posebno uživa.

Porijeklom je iz Bosne i Hercegovine, međutim, rodila se i odrasla u Švicarskoj. Danas živi u Zagrebu, a s obzirom na to da priča nekoliko jezika, pratitelje je zanimalo na kojem jeziku komunicira s Izetom, a na kojem razmišlja.  

Leyla je otkrila kako s Izetom komunicira na njemačkom jeziku, ali kako se u Švicarskoj taj jezik znatno razlikuje. Osobe iz Njemačke, kaže, ne razumiju najbolje "švicarski jezik" dok ona tečko priča njemački s obzirom na to da ga je učila u školi.

Leyla Hajrović. Instagram

- Nije mi teško pričati nekoliko jezika, ali i dalje malu mukim mučim s našom gramatikom. Za osobu koja je rođena u Švicarskoj, smatram da mi je gramatika OK - rekla je.

Neki fanovi pitali su ju i kakav joj je osjećaj kada joj netko priđe i zatraži zajedničko fotografiranje.  

- Nije mi čudno. Više volim kada mi priđu nego kada mi šalju poruke da su me vidjeli, ali ih je bilo sram pitati. Svi smo ljudi - odgovorila je Leyla.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.