JEDNA OD NAJLJEPŠIH

Danas se kupa u milionima, a zbog porodične tragedije napustila je zemlju u kojoj se rodila

Vergara je posljednjih godina najplaćenija televizijska glumica, a vrijednost njene imovine procjenjuje se na 180 miliona dolara.

L. K. P. / Avaz.ba

Vergara: Doživjela porodičnu tragediju

Foto: Agencije


Jedna od najljepših žena svijeta, glumica Sofija (Sofia) Vergara rodila se kao kćerka domaćice Margarit i stočara Julija Vergare, koji su osim nje imali još petero djece.

Sofija je studirala stomatologiju u Kolumbiji, ali napustila je fakultet dva semestra prije kraja kako bi ostvarila manekensku i glumačku karijeru.

Naime, njenog starijeg brata Rafaela ubili su 1998. tokom pokušaja otmice, te je zbog porodične tragedije koja je zadesila odlučila da iz Kolumbije ode u Ameriku.

  • Sofija Vergara

    Sofija Vergara

    Foto: Agencije


Inače, Sofija je karijeru započela kada je fotograf primjetio na kolumbijskoj plaži i ponudio joj angažmane za modeling i rad na televiziji.

Vergara je posljednjih godina najplaćenija televizijska glumica, a vrijednost njene imovine procjenjuje se na 180 miliona dolara. Često se nalazi i na listama najljepših glumica u svijetu, a proglašena je najutjecajnijom Latinoamerikankom u Holivudu.

Sofija je od 2015. u braku s kolegom Džoom Menđanielom ( Joe Manganiello, 43), a prije njega bila je jednom udata. Naime, kao 18-godišnjakinja udala se za svoju srednjoškolsku ljubav i dobili su sina Manola (28). Razveli su se 1993., nakon dvije godine braka.

Više o temi Sofia Vergara

ŽUDI ZA PLAŽOM
Sofija Vergara se prisjetila odmora na Mikonosu
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na