LJETO U DOBA KORONE

Bh. džet-set sjatio se u Neum, neki su se ’probili’ i do Hrvatske

Nekad u širokom luku zaobilaženi Neum postao omiljena destinacija poznatih

L. S. R. /Avaz.ba
15.07.2020 21:18

Lana Stanišić

Foto: Instagram

Da je neko prošle godine u ovo doba rekao da će se poznati u julu 2020. na društvenim mrežama hvaliti ljetovanjem u Neumu, najvjerovatnije bi bio proglašen ludim. Ali... Koronavirus donio je cijeloj planeti nova životna pravila, pa je tako nekad u širokom luku zaobilaženi Neum postao omiljena destinacija poznatih.

  • Džejla Glavović-Očuz
    Džejla Glavović-Očuz Foto: Instagram

Kuće i apartmani

- Ljudi tako otkrivaju sve čari Neuma i dolaze do zaključka da je to zaista lijepo turističko mjesto – kaže nam Nedim Srnja, producent Halida Bešlića, koji ljeto provodi u jedinom bh. mjestu na moru.

Također nam otkriva da se i Halid početkom avgusta sprema za Neum, što i nije čudno, jer je naša muzička zvijezda i prethodnih godina ljetovala na ovoj adresi. Među poznatima koji su stalni u Neumu, gdje imaju kuće ili apartmane, su i pjevač Enes Begović, nekadašnji nogometaši Predrag Pašić, Nijaz Merdanović i Enver Lugušić, kao i doktor Reuf Karabeg.

  • Rijalda Karahasnović
    Rijalda Karahasnović Foto: Instagram

Na pučini

Naš teniser Damir Džumhur je među onima koji su se na Instagramu pohvalili fotografijom iz Neuma, kao i TV voditeljica Lana Stanišić.

Ipak, ima i onih koji su se uspjeli dokopati hrvatske obale. Rialda Karahasanović, Sarajka s beogradskom adresom, uživa u hrvatskom moru te poručuje:

- Joj, što je lijepo kad pocrnim, odmah mi sve ljepše. 

Manekenka Džejla Glavović-Očuz s porodicom uživa u pučini mora u susjedstvu, a blogerica Hana Hadžiavdagić-Tabaković svoje obline sunča u Trogiru, Zadru i na Rabu.

Komentari

NA VRH