GRČKA

Ljetne radosti: Kad se kraljica skine u bikini

Nizozemski kraljevski par uživa u Grčkoj

Kraljevski par na jahti. Agencije

Avaz.ba

22.8.2020

Nizozemska kraljica Makisima (Maxima), rodom Argentinka, ljetne dane u društvu supruga provodi na grčkom Mikonosu. Kraljevski par odmara na jahti, a 49-godišnja Maksima uskočila je u bikini bez naramenica. Uživala je u kupanju, dok je suprug radije boravio na jahti, no zato joj je džentlmenski pomogao da iziđe iz mora što ih je, očito, još i dobro zabavilo.



Kralj pomaže kraljici da izađe iz mora. Agencije

Nizozemska kraljevski par upozna se 1999., a u braku su od 2002. i imaju tri kćerke. Kralj Vilem-Aleksander (Willem-Alexander) 2013. zasjeo je na tron i tako postao prvi muškarac na nizozemskom tronu od 1890. godine te s 46 godina i najmlađi evropski kralj. Njegova strast su avioni, a zahvaljujući pilotskoj dozvoli više od 20 godina bar dvaput mjesečno kao kopilot upravljao je KLM-ovim avionima, doduše u tajnosti jer se kao kopilot nije morao predstavljati putnicima.

Pilotiranje mu je hobi koji ga, kako kaže, opušta nakon kraljevskih dužnosti i omogućuje mu da se fokusira na nešto sasvim drugo. U mladosti je volio tulumaraiti i zabavljati se, a smirio se nakon što je upoznao Maksimu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.