HRABRA BRITANKA

Voditeljica za 12 godina imala 400 operacija, bivši joj kiselinom spržio lice

Kejti Pajper izdržala ono što bi rijetki mogli

Pejper: Bivši joj uništio život. Instagram

L. K. P.

19.10.2020


Britanska voditeljica i influenserica Kejti Pajper (Katie Piper, 37) imala je nedavno 400. operaciju kojom su sanirane posljedice napada koji je doživjela prije 12 godina kada joj je muškarac, kojeg je unajmio njen bivši dečko, bacio sumpornu kiselinu u lice.

-Njeno oko dobro se oporavlja, ona je raspoložena i ne može dovoljno da zahvali nejverovatnom ljekarskom timu. Operacija je ovaj put urađena na očnom kapku - izjavio je menadžer poznate Britanke.

Voditeljica se trenutno nalazi na bolničkom lečenju, kako bi se spriječila bilo kakva infekcija, piše "Miror".

Hrabra Kejti Pejper je u napadu potpuno izgubila vid na lijevom oku, a zbog komplikacija, morala je da operira i drugo zdravo oko.


U trenutku napada bila je na početku voditeljske i manekenske karijere i uživala je ogromnu popularnost. U rukama je imala i titulu Mis Vinčestera da bi zlokobni plan njenog tadašnjeg dečka Danijela Linča (Danile Linch) sve prekinuo.

Linč je bio organizator napada na nju, a prije gnusnog čina počinio je još jedan zločin, osam sati je zlostavljao i silovao Kejti.

Na kraju je uhapšen i osuđen na doživotnu robiju. Minimalna kazna koju mora da odleži, čak i ako dobije pomilovanje, iznosi 16 godina.

Kejti se nakon stravičnog napada krila od javnosti, a zatim je skupila snage da nastavi dalje. Koža na licu rekonstruisana joj je brojnim operacijama, nakon čega se vratila na male ekrane. Koliko je hrabra, pokazuje činjenica da je vodila emisiju koja je pomogala osobama koje su doživjele isti napad kao ona.

-Kada se uporedim sa drugim ženama mojih godina, osjetila sam toliko mnogo bola, radosti i euforije u ovih kratkih 36 godina. Ali to mi je dalo nepokolebljivo samopouzdanje, saznanje da šta god da se desi u mom životu sposobna sam da se oporavim od toga - rekla je prošle godine u intervjuu za "Harper's Bazaar" .

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.