VODITELJICA INBOXA

Lejla Durmo-Buturović za "Avaz": Joga je moja tajna

Prošlog mjeseca udala se za svog dugogodišnjeg momka, pjevača Berina Buturovića. Jesenju shemu sa emisijom "Inbox" započela u novom terminu

Durmo-Buturović: Odgovorna, kreativna i iskrena. Promo

Piše: L. Karahmet - Pujagić

23.10.2020

Lejla Durmo-Buturović, voditeljica emisije „Inbox“ na BHT 1, jesenju shemu započela je u novom terminu. Od ponedjeljka do četvrtka, emisija namijenjena prvenstveno mladima, emitira se u terminu u 22 sata.

-Termin je idealan za našu publiku tog uzrasta, kao i publiku koja nakon svojih dnevnih obaveza želi da odmori uz lijepe, zanimljive i aktuelne vijesti, koje im revijalni i muzički program svakodnevno, vrijedno sprema – izjavila je Lejla za „Avaz“.

Kao članica Revijalnog i muzičkog programa BHT 1 smatra da je njihov zadatak, kao javnog servisa, da postavljaju teme i daju odgovore, sa akcentom na profesionalno i pravovremeno izvještavanje u kojem nema mjesta senzacionalizmu.

-Mi na taj način kreiramo naše medijske sadržaje, kako kroz našu dnevnu emisiju „Inbox“, tako i kroz „Konačno petak“, koja je prepoznatljiva u javnosti, prvenstveno zbog činjenica da je urnek, po mom mišljenju, kako jedna zabavna i muzička emisija treba da izgleda – rekla je lijepa voditeljica.


Durmo-Buturović: Voditeljica emisije „Inbox“ na BHT 1. Promo

Za sebe kaže da je odgovorna, kreativna i iskrena. Ali, novi termin emisije nije jedina novost koja se desila u njenom životu.

Prošlog mjeseca udala se za svog dugogodišnjeg momka, pjevača Berina Buturovića. Mada o privatnom životu nerado govori, po njenim objavama na društvenim mrežama može se vidjeti da je sretna i ispunjena, a tome sigurno uz bračnu sreću doprinosi i joga.

-Joga je način vježbanja koji sam ja izabrala i koji, osim što je sjajna tjelovježba, ima brojne benefite u svakodnevnom životu. Vinjasa jogu praktikujem svakodnevno, a osim nje, radim i aerial, odnosno fly jogu u prvom studiju takve vrste, koji je otvoren u Sarajevu. Vrijeme koje izdvojim za praktikovanje joge je vrijeme za mene i tu nema mjesta za stres, obaveze ili bilo šta drugo. Tako da bih rekla da nije samo balans novinarskom životu, nego svakodnevnom, brzom načinu života – otkrila je Durmo-Buturović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.