ISPOVIJEST

Slavni glumac iz "Igre prijestolja": Bukvalno sam gladovao

Vrlo je izazovno kad imate bebe i potpuno ste u dugovima, kazao je Džejson Momoa

Džejson Momoa. Agencije

L. S. R.

11.11.2020

Džejson Momoa (Jason)  kaže kako je gladovao i grcao u dugovima nakon što je ubijen u "Igri prijestolja".   Slavni glumac u intervjuu za "InStyle" rekao je kako je nakon pojavljivanja u Igri prijestolja 2011. godine ostao bez novca.

Kad se danas 41-godišnji glumac priključio postavi "Igre prijestolja" u prvoj sezoni, imao je kuću u Los Anđelesu sa suprugom Lisom Bonet i njihovo dvoje djece. I dok je serija postala senzacija, njegov lik Khal Drogo ubijen je nakon samo 10 epizoda. Odjednom, Momoa kaže kako nije mogao ni plaćati račune svoje porodice. 

- Mislim, gladovali smo nakon Igre prijestolja. Nisam mogao naći posao. Vrlo je izazovno kad imate bebe i potpuno ste u dugovima - priznao je za "InStyle".



Džejson Momoa. Agencije

Džejson se trudio naći stalan posao tokom sljedećih nekoliko godina, ali sreća mu se okrenula 2016. godine kada je dobio ulogu Aquamana. Odjednom je u rukama imao superherojsku franšizu i puno više novca u banci.

Ovih dana Momoa nema problema s pronalaskom posla, usprkos pandemiji. Zapravo, glumac kaže da je bukiran sve do 2024. godine, no priznaje da još uvijek ne može "vjerovati svom uspjehu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.