MAGAZIN PEOPLE

Ovo je najseksepilniji muškarac na svijetu u 2020. godini

Majkl B. Džordan. Agencije

L. K. P.

18.11.2020

Glumac Majkl B. Džordan (Michale B. Jordan, 33) najseksepilniji je muškarac na svijetu, prema izboru magazina "People". Najpoznatiji je po ulogama u "Creedu" i "Black Pantheru", a pobjednikom je proglašen u šou Džimija Kimela (Jimmy Kimmel).

Kako bi povećao neizvjesnost i smanjio rizik od širenja koronavirusa, Džordan je na pozornicu stigao u žutom hazmat odijelu i otkrio ko je tek kada je publika pogodila o kome se radi.

U intervjuu za magazin, Džordan je rekao kako su žene u njegovoj porodici "definitivno ponosne" na njegovu laskavu titulu.




Titulom se pohvalio i na Instagramu, a priključio se drugim pobjednicima izbora magazina "People", kao što su Džon Ledžend (John Legend), Idris Elba, Kris Hemsvort (Chris Hemsworth), Čening Tejtum (Channing Tatum) i Dejvid Bekam (David Beckham).

Ledžend, pobjednik 2019. godine, rekao je da mu je to bilo sjajno iskustvo, ali i da je spreman odreći se titule.

"People" navodi kako se Džordan borio za pravdu i izvan ekrana. Bio je aktivan glas u pokretu "Black Lives Matter" i zalagao se za registraciju glasača uoči nedavnih izbora.


Majkl B. Džordan proslavio se ulogom u filmu "Creed". Agencije

Otkrio je kako se nada u nadolazećem desetljeću više producirati i režirati, a manje glumiti.


-Samo želim rasti, kakva god moja sljedeća evolucija bila. Želim imati utjecaj širom svijeta i to ne samo kroz uloge koje igram - rekao je te dodao kako se nada da će dotad osnovati i porodicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.