KONCERT PREKO LIVE STREAMA

"Avaz.ba" će ekskluzivno prenositi: Još dva dana do muzičkog spektakla Jale Brata, Bube Corellija i Inasa

Inas će uskoro objaviti nove pjesme

Buba Corelli i Jala Brat. Instagram

Piše: N. Aj.

26.11.2020

Fanove reperskog sarajevskog dvojca Jale Brata i Bube Corellija ovog vikenda očekuje prava muzička poslastica. Oni će, zajedno sa njihovim mlađim kolegom Inasom, zvijezdom u usponu, prvi put u našoj državi, ali i među prvima u svijetu, održati online koncert uživo, koji će se prenositi preko posebnog stream linka.

Nisu željeli više čekati da prođe pandemija koronavirusa, koja je zahvatila cijeli svijet i mnoge sfere, među kojima su i umjetnost i muzika, bacila na koljena. U subotu, 28. novembra, Jala Brat, Buba Corelli i Inas ugostit će i druge muzičare i repere, uz čiju muziku će publika moći uživati. Nastup je najavljen za 22 sata. A, ekipa portala "Avaz.ba" imat će ekskluzivni pristup muzičarima  i koncertu te ćemo prenositi djelić atmosfere, koja će, poznavajući izvođače, sigurno biti dovedena do maksimuma. 

Za njihov nastup vlada ogroman interes, posebno jer su cijene "ulaznica" itekako pristupačne. Naime, karte je moguće kupiti preko platforme kupikartu.ba, a za one iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonija, ona košta četiri marke. Za one iz drugih država iz cijelog svijeta, ulaznica košta osam maraka. Na dan koncerta, cijena će biti 15 eura.

Na stranici kupikartu.ba imaju detaljne upute za kupovinu kao i pokretanje live streama koji će biti na linku https://www.kupikartu.ba/slss.

Buba Corelli i Jala Brat: Sa jednog od koncerata u Sarajevu. Arhiv

U jeku pandemije, kada su građani bili primorani da ostanu svojim kućama i svoje kretanje svedu na minimum, Jala Brat i Buba Corelli objavili su pjesmu "Karantin" te su tada za "Avaz" poručili:

- Ideja čitavog projekta je bila da obradujemo naše najvjernije slušaoce u ovim za sve nas čudnim i ne tako prijatnim uslovima, čisto da unesemo malo pozitive. Drago nam je da je tako i prihvaćena. Nadamo se da ste dobro i da se čuvate, ljubav za sve vas i ostanite na sigurnom.

Otkazali su i nekoliko nastupa zbog korone kao i zbog higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi, kako u BiH, tako i u regionu. Upravo zbog toga, a kako bi svi ostali sigurni u svojim domovima, odlučili su se na ovakav vid koncerta, koji će, sudeći prema prema njihovim pjesmama koje broje milionske preglede, oboriti sve rekorde gledanosti.

Inas: Uskoro nove pjesme. Instagram

Mladi reper Inas je s produkcijskom kućom "Imperia" objavio nekoliko pjesama poput "High kao zmaj", "Babi Flow", "Da da da"..., koje, također, broje milionske preglede. A, kako saznajemo, svaki dan treba izaći jedna od četiri pjesme koje priprema.

Nedavno je snimao i spot, koji će, prema najavama, biti odličan. Jedna od scena iz spota je i kako Inas vozi motor na krovu zgrade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.