IZA SVJETLA POZORNICE

Šta su Zmijanac, Šerifović, Mančić i druge dame sa estrade otkrile u svojim knjigama

Iako se čini da imaju sve, knjige svjedoče da je iza njihovih uspjeha i osmjeha proliveno dosta suza, a one su hrabro pričale o tome, o strahovima, prekretnicama i situacijama koje su ih ojačale

Vesna Zmijanac. Agencije

L. K. P.

30.11.2020


Mnoge poznate ličnosti napisale su biografije u kojima su otkrile burne detalje iz života. Iako se čini da imaju sve, knjige svjedoče da je iza njihovih uspjeha i osmjeha proliveno dosta suza, a one su hrabro pričale o tome, o strahovima, prekretnicama i situacijama koje su ih ojačale.



Modna blogerica Zoranahh. Instagram

Modna blogerica logerka Zorana Jovanović, poznatija kao Zorannah, do sada je napisala četiri knjige. Ona je unutar štiva pristupila temama važnim za svaku mladu devojku koja drži do sebe.


- Nisam ja nikada poslovno udarala glavom u zid, već sam jednostavno 2015. godine, kada je ispala halabuka oko moje knjige na Sajmu knjiga, riješila da odem na neko vrijeme i odselila sam se u Belgiju - rekla je nedavno blogerica za srbijanske medije.


Marijana Mateus, modna dizajnerica, još jedna je u nizu estradnih spisateljica koja je knjigom „Amoaž“ iznjela intimne stvari iz života. Marijana je svoj život opisala u knjizi i tako publici predstavila novu sebe koju javnost nije imala prilike da upozna tokom dugogodišnjeg rada.


Marija Šerifović. Agencije


Vesna Zmijanac je među prvim pjevačicama koje su otvorile dušu i ispisale, prema mišljenju mnogih, šokantnu autobiografiju sa mnogo intimnih detalja. Pjevačica je 2000. godine željela da se oproba kao spisateljica. Knjizi je dala simboličan naziv po pjesmi „Kad zamirišu jorgovani”, u kojoj je opisala teške trenutke iz svog života, između ostalog, i to je da izgubila dva sina sa tadašnjim suprugom Vladimirom Jovanovićem.


Pobjednica „Zadruge“ Kija Kockar svojom knjigom „Moj potpis“ izazvala je najviše pažnje javnosti. Naime, u svom prvjencu pobjednica „Zadruge” govori o svojoj privatnosti. Njen štand na Sajmu knjiga te godine je bio jedan od najposjećenijih. Najskandalozniji su svakako oni detalji koji se odnose na život bračnog para prije „Zadruge”, odnosno na Kijinu spoznaju da je Radanović vara.



Suzana Mančić. Agencije

Pjevačica Marija Šerifovićpoželjela je da napiše knjigu u kojoj će sve otkriti o skandalima koji su je pratili tokom karijere. Ona je bez dlake na jeziku u ispovjednom tonu govorila o svom djetinjstvu, teškoj porodičnoj situaciji, muzičkim početcima, prvim ljubavima, snimanju albuma, pobjedi na Evroviziji... Marija je pisala o ocu alkoholičaru koji je varao njenu majku, o patnji koju je doživljavala njena majka Verica, seksualnosti i naklonosti ka istom polu, bivšima, porocima...


Suzana Mančić, voditeljica poznata kao Loto devojka, svoj buran život htjela je da prenese na papir. „Neukrotivo srce” naziv je njene autobiografije. Voditeljica je u svom prvjencu otkrila intrigantne, skandalozne i šokantne detalje iz privatnog života.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.