ŠIRE BIZNIS

Megan Markl i princ Hari spremaju novi poslovni poduhvat po uzoru na Anđelinu Đoli i Breda Pita

Pridružit će se sve brže rastućem trendu holivudskih faca koji svoj budžet popunjavaju izradom vlastitog imena

Megan Markl i princ Hari. Agencije

L. K. P.

7.4.2021

Nakon unosnih ugovora sa "Spotifyjem" i "Netflixom", navodno vojvoda i vojvotkinja od Saseksa (Sussex) razmišljaju o ostvarenju još jednog poslovnog poduhvata koji bi im mogao donijeti milione, a ukoliko se na to i odluče, bit će samo još jedan slavni par u nizu koji je prihode potražio u vinskom biznisu.

Kako piše "Daily Mail", lako je moguće da će Megan Markl (Meghan Markle) i princ Hari (Harry) otvoriti vinariju u Santa Barbari.

Kako su već otkrili i u intervjuu s Oprom Vinfri (Oprah Winfrey), želja im je da u svojoj vili, vrijednoj 14,5 miliona dolara, žive "autentično" i vrate se onom iskonskom, pa tako već u vrtu imaju kokošinjac s domaćim kokama spašenim iz utočišta za životinje.


Vojvotkinja i vojvoda od Saseksa. Agencije

Budući da se u blizini njihovog luksuznog doma nalaze brojne vinarije, 36-godišnji princ Hari i tri godine starija Megan iz prve će ruke moći naučiti sve kako bi mogli stvoriti i vlastitu vinsku etiketu. Budući da je Megan  poznata kao ljubiteljica dobrog vina, posebno onog crvenog, mogućnost ovog poslovnog poduhavat nikoga nije iznenadio.

Inače, ukoliko se i odluče za ovaj angažman, Megan i Hari pridružit će se sve brže rastućem trendu holivudskih faca koji svoj budžet popunjavaju izradom vlastitog imena. Tu su Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker), Kameron Dijaz (Cameron Diaz), Dru Berimur (Drew Barrymore) i Džon Bon Džovi (Jon Bon Jovi), a dobro je poznato vino koje su u Francuskoj, dok su bili u braku, javnosti predstavili Anđelina Đoli (Angelina Jolie) i BVred Pit (Brad Pitt).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.