HOLIVUDSKI PAR

Kanje konačno predao papire za razvod od Kim Kardašijan

Telefonske pozive i poruke od njegove uskoro bivše supruge prvo primaju njegovi zaštitari

Razvode se nakon sedam godina naizgled skladnog i sretnog braka. Arhiva

Piše: H. J. I. / Večernji list

15.4.2021

Iako su mnogi obožavatelji bili uvjereni da će Kanje Vest (Kanye West) razvod od Kim Kardašijan (Kardashian) podnijeti teško i krenuti u tiradu protiv porodice na društvenim mrežama, ništa se od toga nije desilo. Kanje provodi vrijeme daleko od porodice, na svom ranču u Vajomingu, a kako se ne bi previše uzbuđivao, telefonske pozive i poruke od njegove uskoro bivše supruge prvo primaju njegovi zaštitari.


Podjela troškova i skrbništva

Nakon objave razvoda, West se prvi put oglasio, odgovorivši na dokumente za razvod koje je Kim podnijela prije dva mjeseca. 

Prema legalnom odgovoru, koji je došao od njegovog advokata, reper od supruge traži zajedničko skrbništvo nad djecom, kćerima Nort (North, 7) i Čikago (Chicago, 3) te sinovima Sejntom (Saintom, 5) i Psalmom (2). 

To ipak, kako se navodi u dokumentima, ne znači skrbništvo 50:50, već bi rijaliti zvijezda bila primarna skrbnica, što nikako ne čudi zbog reperove historije i ovisnosti o alkoholu koju je i sam potvrdio. Kao ni Kim, ni Kanje ne traži supružničku novčanu potporu, a isto tako su se dogovorili da će svatko platiti svoje pravne troškove u brakorazvodnoj parnici. 

Važno je napomenuti i da su Vest i Kardašijan prije no što su sklopili brak potpisali predbračni ugovor, pa će to utjecati na raspodjelu imovine. Iako su oboje naveli da se razvode zbog nepomirljivih razlika, nisu naveli tačan datum razdvajanja. 

Inače, Kim i Kanje razvode se nakon sedam godina naizgled skladnog i sretnog braka. No, prije dva mjeseca otkriveno je da supružnici više ne žive zajedno, a priču je prva u javnost pustila mreža E! News na čijem se kanalu i prikazuje šou "Keeping Up With The Kardashians", te zbog toga prvi imaju informacije i novosti o slavnoj porodici.


Kobna sedma godina braka

Mnogi obožavatelji odmah su pomislili da je riječ o razvodu, no Kardašijani su tvrdili da oboje samo trebaju malo odmora. 

Jedna od najpoznatijih rijaliti zvijezda objavila je ove godine da nakon 20 godina prestaje snimati šou “Keeping Up With The Kardashians” koji ju je proslavio, a prije nekoliko dana prodala je udio u svojoj komapniji "KKW Beauty", globalnoj kozmetičkoj kompaniji "Coty" koja joj je za 20 posto udjela u kompaniji dala 200 miliona dolara. 

Istoj kompaniji je sav svoj udio prodala i njena sestra Kajli Džener (Kylie Jenner). Rijetki parovi prežive kobnu sedmu godinu braka, a čini se da je to presudilo i Vestovima. 

Kanje se sam povukao iz javnog života i s društvenih mreža, a Kim neumorno objavljuje fotografije s odmora kojima promovira novu kolekciju svog brenda "SKIMS". Časopis "Forbes" ju je nedavno proglasio milijarderkom, no to još nije prokomentirala.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.