SVE NEGIRA

FBI zahtjeva da Kim Kardašijan vrati ukradenu rimsku statuu

Kardašijanka je kupila statuu od krečnjaka, poznatu kao "Fragment of Myron’s Samian Athena" 2016. godine

A. F.

Kim negira optužbe

Foto: ARHIV


Američka vlada traži od Kim Kardašijan (Kardashian) da se odrekne drevne rimske skulpture koja je ilegalno prokrijumčarena iz Italije.

Naime, Kardašijanka je kupila statuu od krečnjaka, poznatu kao "Fragment of Myron’s Samian Athena" 2016. godine.

Antičko umetničko djelo - koje datira iz 1. ili 2. vijeka - zaustavljeno je kada je stiglo u Los Anđeles u maju 2016. godine, nakon što su američke vlasti upozorene da bi to moglo biti zaštićeno kulturno dobro, navodi se u izveštaju.

  • Statua

    Statua

    Foto: AGENCIJE


Dalje ispitivanje papira vezano za statuu imalo je određenih odstupanja, zbog čega su zvaničnici postali sumnjičavi odakle je zapravo ovo umetničko djelo.

FBI je naredio Kardašijanki da se odrekne djela, a podnjeli su i tužbu za oduzimanje imovine Nema nagovještaja da je Kim bila svjesna o porijekla statue.

- Kim nikada nije kupila ovaj komad i ovo je prvi put da je saznala za njegovo postojanje. Vjerujemo da je djelo možda neovlašteno kupljeno pomoću njenog imena i s obzirom da nikada nije nije stiglo na njenu adresu, nije ni bila svjesna bilo kakve transakcije. Podstičemo dalju istragu i nadamo se da će statua biti vraćena pravim vlasnicima - rekao je predstavnik Kim Kardašijan na ovu temu.

Više o temi Kim Kardashian

OPTUŽUJU JE DA GA KORISTI
Kim Kardašijan već paradira s novim dečkom, reporterom CNN-a
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na