RODOM IZRAELKA

Slavnu Gal Gadot napali na Twitteru zbog objave o sukobu Izraela i Palestine, glumica zabranila komentiranje

Molim se da ovo nezamislivo neprijateljstvo se prekine i molim se za naše lidere da nađu rješenje da bi mogli živjeti rame uz rame u miru, napisala je Gadot

N. Aj.

Gal Gadot je rodom iz Izraela

Foto: Arhiv


Slavna glumica Gal Gadot, rodom Izraelka, našla se na udaru kritika zbog svoje objave o sukobu Izraela i Palestine na Twitteru.

- Ovo je začarani krug koji traje predugo. Izrael zaslužuje da živi kao slobodna sigurna nacija. Naše komšije zaslužuju isto. Molim se za žrtve i njihove porodice, molim se da ovo nezamislivo neprijateljstvo se prekine i molim se za naše lidere da nađu rješenje da bi mogli živjeti rame uz rame u miru - napisala je Gadot u prvobitnom tvitu.

  • Prvobitna objava glumice

    Prvobitna objava glumice

    Foto: Printscreen


Njenu objavu su mnogi kritizirali i nazivali je propagandom za Izrael pa je glumica onemogućila komentare. Neki su ipak pisali kako je Gadot pozivala na mir te da je ne bi trebalo napadati.

Na Instagramu i na Twitteru potom se pojavila slična, ali nešto drugačija objava slavne glumice.

Dodano je nekoliko rečenica u uvodu i posljednja rečenica:

Moje srce se slama. Moja zemlja je u ratu. Brinem se za moju porodicu, moje prijatelje. Brinem se za svoje ljude. Ovo je začarani krug koji traje predugo. Izrael zaslužuje da živi kao slobodna sigurna nacija. Naše kompije zaslužuju isto. Molim se za žrtve i njihove porodice, molim se da ovo nezamislivo neprijateljstvo se prekine i molim se za naše lidere da nađu rješenje da bi mogli živjeti rame uz rame u miru. Molim se za bolje dane.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na