BIVŠA I NEVJENČANA SUPRUGA

Borba za austrijsku penziju Džeja Ramadanovskog, evo o kojoj sumi novca se radi

Andrijana Tomanić traži svoja prava, prema zakonu bivša supruga Nada ispunjava sve uslove

L. K. P. / Kurir

Ramadanovski: Preminuo u decembru 2020.

Foto: Agencije


Andrijana Tomanić, nevjenčana supruga Džeja Ramadanovskog, se, kako pišu srbijanski mediji, bori za penziju pokojnog pjevača zbog toga što njegova bivša supruga Nada ispunjava sve zakonske uslove da ona bude ta koja nasljeđuje primanje koje je za života stekao i dobijao iz Austrije.

Ramadanovski je ostvario pravo na mjesečnu naknadu od 1.500 eura na ime invalidske penzije, nakon što je u Beču prije tri godine imao tešku operaciju srčanih zalistaka. S obzirom na to da je godinama plaćao porez i socijalno osiguranje u ovoj državi, Džej je dobio više nego pristojno mjesečno primanje. Sada, prema tamošnjem zakonu, njegova bivša supruga ima pravo da naslijedi njegovu penziju jer su bili više od 15 godina u braku, tokom kojeg su dobili kćerke Anu i Mariju, piše "Kurir".

Međutim, kako se dalje navodi, Andrijana je svoj život posljednje dvije decenije podredila folkeru, te smatra da baš njoj treba da pripadne ova finansijska korist. Zato je nedavno bila u Austriji sa svjedocima koji su potvrdili da, iako zvanično nije bila u braku s folkerom, ona je ta koja je s njim dvadeset godina dijelila i dobro i zlo. To su u njenu korist posvjedočili njihovi zajednički prijatelji, pa i sama porodica Ramadanovskog.

  • Andrijana je Džeju ugovarala nastupe, ali i gostovanja po emisijama

    Andrijana je Džeju ugovarala nastupe, ali i gostovanja po emisijama

    Foto: Agencije


Andrijana je predala kompletnu dokumentaciju i sada čeka rješenje iz Austrije da ona bude nosilac penzije nevjenčanog supruga, navodi pomenuti list. Ona se nada da će ipak ona biti nasljednik, a ne prva supruga Nada, s kojom je Džej do posljednjeg dana bio u dobrim odnosima i za koju je uvijek isticao da je žena koju je najviše volio.

Inače, Andrijana je Džeju ugovarala nastupe, ali i gostovanja po emisijama. U oktobru 2020. su bili na posljednjem odmoru, i to u Bečićima, gdje su proveli dvije sedmice. Njihov odnos nikad nije bio tema u medijima, a ona je bez ikakve lične koristi štitila njegove interese. S njegovom porodicom od prvog dana je imala dobar odnos. Ovim povodom Tomanić je kratko poručila da nema komentar.

Andrijana Tomanić i dalje boravi u stanu u kojem je živjela s pokojnim Džejem Ramadanovskim, koji je preminuo u decembru 2020. Ona ne dozvoljava da se izgubi sjećanje na popularnog muzičara, pa svakodnevno na društvenim mrežama objavljuje njegove fotografije, pjesme i gostovanja na televizijama. Andrijana redovno obilazi pjevačev grob i vodi računa o svim detaljima u vezi s Ramadanovskim, a kako se priča, kao menadžerica će voditi i karijeru njegove kćerke Marije.

NA VRH

Podijeli članak na