SA CRVENOG TEPIHA

Gordan Kičić za "Avaz": Generacije su odrasle uz film "Kad porastem biću kengur"

Za SFF me vezuju posebne uspomene jer smo na njemu osvojili nagradu za "Ustaničke ulice" 2012. godine, kaže Kičić

Gordan Kičić. S. Šantić

Piše: S. Šantić

16.8.2021

Zvijezda regionalne kinematografije Gordan Kičić prisustvovao je danas koktelu na Festivalskom trgu koje je upriličeno četvrtog dana Sarajevo Film Festivala.

Kičić se proslavio ulogama u filmovima i serijama "Do koske", "Ustanička ulica", "Mala noćna muzika", "Kad porastem biću kengur", "Senke nad Balkanom" te mnoge druge.

- Svaka uloga je za mene veliki izazov i svaka uloga koju prihvatim je nova inspiracija - kaže Kičić.

Glumac je autentičan po talentu da svaku ulogu, bilo da se radi o komediji, kriminalu, iznese na pravi i sebi svojstven način.

- Razne uloge sam volio. Sada kada režiram, pišem i produciram, to mi daje veću ljubav za sve što sam radio i što radim - dodaje on.

Kičić uživa na festivalskom trgu. S. Šantić

Serija "Mama i tata se igraju rata" koju potpisuje upravo Kičić i tumači jednu od glavnih uloga nominirana je ove godine u Kategoriji za najbolju komediju.

- Priča "Mama i tata se igraju rata" je priča koja je meni posebno prirasla srcu. Za mjesec dana snimamo drugu sezonu tako da je to možda ta uloga koja mi je trenutno posebno draga. Neku drugu ne bih mogao da izdvojim - kazao je glumac za "Avaz".

Kičić je publici ostao zapamćen po ulozi Sumpora u ostvarenju "Kad porastem biću kengur".

- Kada se pojavio taj film nije izlazilo puno filmova pa ga je narod nekako posebno zavolio. Generacije su odrasle na njemu i posebno me raduje što se i dan danas prepričava i gleda - rekao je.

Nominirani za najbolju komediju. S. Šantić

Kičić ističe da je SFF najveći regionalni festival u ovom dijelu svijeta.

- Uvijek mi je drago kada sam dio Sarajevo Film Festivala. Za njega me vezuju posebne uspomene jer smo na njemu osvojili nagradu za "Ustaničke ulice" 2012. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.