OTVORILA DUŠU

Severina novim intervjuom uzburkala javnost: Milana optužila za psihičko zlostavljanje, a evo u čemu je problem s Porifirijem

Pjevačica se u intervjuu ispričala supruzi i djeci Milana Lučića, čovjeka koji se s njom nalazi u videu koji je procurio u javnost 2004. godine

Severina: Izazvala veliku pažnju. Instagram

L. K. P.

16.9.2021


U velikom intervjuu koji je jučer potresao dio javnosti pjevačica Severina Vučković optužila je Milana Popovića da je psihički zlostavljao te nabrojala sudce, liječnike i moćnike koji su, navodi, s Milanom Popovićem u Zagrebu sustavno radili na tome da joj se trajno oduzme dijete.

Jedan od tih moćnika je, kaže, i novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve Porfirije.

-Tu je i novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve, slavni Porfirije, Milanov prijatelj koji mi navodno nešto oprašta, a oprost od njega ne tražim. Neka se on radije pokaje za svoje grijehe i pomoli za spas svoje duše. Trebat će mu. Porfirije je, kao dobar Milanov prijatelj, dopustio da se dijete kršteno u katoličkoj crkvi ponovno krsti u pravoslavnoj bez saglasnosti majke. Toga nema nigdje, rekla je za H-alter.org Severina.


Proteklih nekoliko dana u javnost su procurile priče da je Severina patrijarhu slala prijeteće poruke te da je on zbog toga prijavio DORH-u. Uskoro je prijava DORH-u demantirana, a mediji su objavili vijest da je upravo Aleksandrovo krštenje u pravoslavnoj crkvi razlog njihovog sukoba.

Severina je u intervjuu iznijela do sada nepoznate detalje o životu s Milanom Popovićem, ali i mukotrpnoj borbi za starateljstvo za sina Aleksandra.

Popovića je optužila da je tokom zajedničkog života psihički maltretirao, a tortura se nastavila u borbi za starateljstvom nad Aleksandrom. Pjevačica se u intervjuu ispričala supruzi i djeci Milana Lučića, čovjeka koji se s njom nalazi u videu koji je procurio u javnost 2004. godine.

Intervju je izazvao veliku pažnju javnosti, a Severini su se na Instagramu javile brojne poznate i nepoznate osobe da joj pruže podršku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.