TUŽNI ODLASCI

Emotivni oproštaj Severine od Tucaković: Niko nije znao sakriti suze k'o Marina

U svojoj borbi za preživljavanje do nekidan me pitala kako sam, napisala je Severina

N. Aj.

Tucaković i Severina

Foto: Printscreen


Estrada je ostala šokirana smrću Marine Tucaković, jedne od najboljih tekstopisaca na ovim prostorima. 

Malo koga ima da ne zna pjesme koje je ona pisala, a pisala ih je, kažu, iz duše.

Svi se od sinoć opraštaju od Marine. Severina je objavila jako emotivan status na Instagramu uz video s privatnog druženja. Kako se vidi, smijeha im nije falilo.

Severinu objavu prenosimo u cijelosti:

Niko nije znao sakriti suze k'o Marina... Sve ih je izlila u tekstove, u tekstove koje niko nije pisao kao ona. Bila je pismena i muzikalna, njeni su se tekstovi organski lijepili za muziku. Zato je bila najbolja. Barem 50 posto pjesama koje slušate je ona napisala... Obradila je sve teme ženskih i muških emocija. Pisala je za mnoge izvođače. Imala sam sreću jer je pisala i za mene...

"Srce, imam za tebe tekst...." I pošalje mi "Imaš pravo", "Tridesete"... Ali pamtit ću je po veselju, nagovorila me na "Silikone", umirale smo od smijeha na tekst, na njen tekst, jer ako je iko bio duhovit, bila je ona. Bile smo "naše", znala je opčiniti ljude svojom nevjerojatnom lucidnošću i duhovitošću...  U svojoj borbi za preživljavanje do nekidan me pitala kako sam...

- "Kako je mali?"

- "Dobro je, Maki... Ako te ne stave u čitanke, puštat ću mu tvoje pjesme. Dobro smo, Maki... Kako si ti?"

- "A evo, šta znam, čas dobro, čas loše, ali guram..."

Ide ona, gore, mirna, ide gore... gura... jedna i jedina Marina. Imala je oči boje vena, boje vena, boje Dunava.

"U jednom danu se rodiš, umreš, zaljubiš, upoznaš osobu koja ti promijeni život, u jednom danu se sve dogodi". Pamtim je ovakvu... - napisala je Severina.

Na snimku se vidi da su Tucaković i Severina bile u društvu i Gorana Bregovića Brege, između ostalih. Prepričavali su anegdote, pa su se dotakli i Zdravka Čolića Čole.

NA VRH

Podijeli članak na