ČITAČ NEĆE BITI IZVEDEN

Otkazana predstava na MESS-u: Mirjana Karanović ne može doći u Sarajevo

Razlog su novouvedene mjere Kraljevine Švedske iz koje je glumica trebala doputovati

MIrjana Karanović. Arhiva

Piše: L. S. R.

6.10.2021

Direkcija festivala MESS-a saopćila je da je predstava „Čitač“, koja je trebala biti odigrana večeras u 19.30 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo odgođena. Razlog tome je pogoršanje epidemiološke situacije u našoj zemlji, zbog čega je Kraljevina Švedska uvela zabranu putovanja iz BiH. U tom slučaju, glavna glumica se ne bi mogla vratiti nazad u Kraljevinu Švedsku.

- Nažalost, primorani smo da otkažemo igranje zbog nemogućnosti dolaska Mirjane Karanović, glavne glumice u predstavi, zbog novouvedenih mjera Kraljevine Švedske iz koje je trebala doputovati. Izvinjavamo se publici što u ovom terminu neće moći pogledati predstavu i molimo za razumijevanje zbog novonastale situacije - poručeno je iz direkcije Festivala MESS.


Plakat MESS-a. Promo

Publika koja prati MESS neće biti uskraćena za ovu predstavu, te će moći iskoristiti karte za novi termin igranja predstave, o kojem će biti blagovremeno obaviješteni na vrijeme.

- Gledaovi koji ipak žele da izvrše povrat novca, to mogu učiniti putem e-mail adrese [email protected] između 11. i 15. oktobra - ističu iz MESS-a.

Razgovor koji se organizuje na ovogodišnjem MESS-u nakon svake predstave, ipak će biti održan sa dijelom ekipe predstave koja se nalazi u Sarajevu, kao i uključenjem Mirjane Karanović putem linka.

- Razgovor sa publikom će se desiti na sceni Narodnog pozorišta, a razgovoru mogu prisustvovati svi zainteresovani građani i građanke - dodaju iz MESS-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.