POZIRALA ZA NASLOVNICU

Sara Džesika Parker ogorčena: Muškarcima se ne broje sjede

Ističe da ih na društvenim mrežama kritiziraju ili zbog previše bora ili zbog toga što ih druge kolegice uopće nemaju

Sara Džesika Parker. Vogue

L. S. R.

8.11.2021

Glumica Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker) odgovorila je svima koji je kritiziraju zbog izgleda. Parker se nalazi na naslovnici "Voguea" za decembar 2021. i u razgovoru se osvrnula na negativne komentare koji su se pojavili na društvenim mrežama nakon najave nastavka serije "Seks i grad".

Uglavnom su ti komentari bili usmjereni na godine i izgled glavnih glumica Sare Džesike Parker, Sintije Nikson (Cynthije Nixon) te Kristin Dejvis (Davis).


Sara Džesika Parker. Agencije

-  Bilo je toliko mizoginih komentara na račun našeg izgleda koji nikad ne bi bili upućeni nekom muškarcu. Ne znam što bih uopće rekla tim ljudima. Sijeda kosa, sijeda kosa, sijeda kosa. Ima li ona sijedu kosu? Sjedim s Endijem Koenom (Andyj Cohen) i on ima punu glavu sijede kose i niko se ne pita zašto - rekla je glumica.

Dodaje kako se teško nosi s komentarima na društvenim mrežama. Ističe da ih kritiziraju ili zbog previše bora ili zbog toga što ih druge kolegice uopće nemaju.

- Čini se kao da gotovo ne žele da budemo OK same sa sobom, bilo da smo odabrale prirodno starenje ili ne. Znam kako izgledam. Nemam izbora. Što da učinim u vezi s tim? Prestanem starjeti? Nestanem?" - upitala je Parker.. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.