TV OSVJEŽENJE

Ivona Baković, nova voditeljica magazina "Nova IN": Nisam nasljednica Adrijane Bikić

Sretna sam što dolazim u već uigran tim, izjavila je Baković

Baković: Cilj je na jednostavan i efektivan način zaintrigirati gledaoce. Nova BH

Razgovarala: Lejla Karahmet - Pujagić

16.11.2021

Magazin "Nova IN", koji se emitira na Novoj BH od ponedjeljka do nedjelje u 17.20 sati, dobio je novu voditeljicu. Na mjesto Adrijane Bikić, koja je napustila ovu TV kuću i vratila se na OBN, došla je Ivona Baković, diplomirana glumica koja iza sebe ima televizijsko iskustvo.


Na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu vodila je emisiju “Sarajevo Mon Amour”, koja se emitirala na HRT-u. Lijepa Ivona bavi se i modelingom i pisanjem poezije za koju je tri puta nagrađivana.



Bez pritiska

- Adrijana Bikić je jedno od najprepoznatljivijih TV lica u BiH koja iza sebe ima impresivnu dugogodišnju karijeru i naravno da je izazov doći na mjesto nekoga ko je toliko iskusan i voljen od strane gledalaca. Međutim, ne smatram to „bremenom“, jer se ne očekuje Adrijanina imitacija niti ,“zamjena“ u tom smislu.  Adrijana mi je pomogla da pronađem vlastiti stil prezentiranja te je stoga proces pripreme bio bez pritiska, istakla je Baković u razgovoru za „Avaz“ i otkrila kako su je prihvatile nove kolege, koje novitete će donijeti, šta je za nju gluma, a šta voditeljski posao.



Baković: Gluma je moja primarna strast, a sada i profesija. Arhiva

Koji je Vaš angažman u emisiji „Nova IN“?


- Moj angažman se sastoji od pripreme najava priloga i stalnih rubrika emisije, te prezentacije istih u studiju „Nove IN“. Cilj je na jednostavan i efektivan način zaintrigirati gledaoce za prilog ili rubriku koja slijedi. Sretna sam što dolazim u već uigran tim koji stvara najgledanije minute „lifestyle“ magazina i koji svakodnevno u domove naših gledalaca unosi zabavu, razonodu i inspiraciju.  


Hoćete li Vi donijeti neki svoj pečat?


- Naravno, svaki voditelj ili voditeljica ima vlastiti stil prezentiranja i vrlinu kojom se razlikuje od kolege ili kolegice koja je upravo taj „pečat“.




Voditelji magazina "Nova IN". Nova BH

Kako su Vas prihvatile kolege i da li su se razvila već neka prijateljstva?


- S kolegicama i kolegama na Novoj BH sam se već od prvog dana osjećala lijepo prihvaćeno i kao da sam tu već dugo, iz razloga što su svi bili izrazito srdačni. Kada dolazite u radnu sredinu u kojoj je apsolutno svaki zaposlenik zaljubljen u svoj sektor, onda to izgleda obećavajuće. Atmosfera na poslu je zdrava, stoga je razvijanje prijateljstava bio logičan slijed događaja.



Radim šta volim

Diplomirana ste glumica, s trenutnim angažmanom u Pozorištu mladih i Sarajevskom ratnom teatru. Šta je za Vas gluma?


-  Gluma je moja primarna strast, a sada i profesija, koja se na prvoj godini studija definira ovako: ,“Ti i ja činimo igrajući se.“ U toj definiciji se nalazi sve zbog čega volim glumu, zajedništvo i timski rad u ,“ti i ja“, kreativnost, mašta i vlastiti stav u ,“činimo“ i zabava i opuštenost u „igrajući se“.



Pored glume, bavite se modelingom i pišete poeziju, gdje se vidite u budućnosti?


-  O sebi u budućnosti nemam jasnu i striktno određenu sliku, mislim da trebam iskoristiti dan za danom i jednostavno raditi ono što volim najbolje što znam.



Baković: Adrijana Bikić mi je pomogla da pronađem vlastiti stil. Nova BH


Da li je angažman na TV-u kao voditeljica unosniji od glume?


-  Stalni angažman je definitivno finansijski sigurniji od privremenih honorarnih angažmana. Već kroz studij i razgovore sa starijim kolegicama i kolegama sam saznala koliko je život glumca nesiguran s te strane, ali trenutno se upravo u Sarajevu događaju izrazito pozitivne promjene u teatru koje uključuju nas mlade i to me čini jako sretnom i punom nade.


Imate li uzora?


- Jednog i jedinog uzora nemam. Od svih ljudi koje volim i cijenim, trudim se naučiti ono najbolje i to primijeniti u određeni segment svog života.



Lijep si koliko dobro igraš

Koliko je važan fizički izgled u Vašem poslu?


-  Ponekad je fizički izgled, odnosno specifičnost fizičkog izgleda jedna od presudnih stvari u nekim odlukama npr. za ulogu na filmu, u seriji i to je nešto sasvim normalno, ali ustvari i dalje većinski vrijedi staro i divno pravilo: „Lijep si koliko dobro igraš“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.