NASTUP ZA PAMĆENJE

Sarajka Azra Grljević plasirala se u veliko finale "Supertalenta", orijentalnim plesom zaludila žiri

Od samog početka željela sam da predstavim orijentalni ples kao umjetnost koja je dalje od brzih ritmova i vrckanja, i mislim da sam to svojim nastupom upravo i postigla, rekla je Grljević

Azra Grljević plasirala se u veliko finale "Supertalenta". Instagram

Piše: L. K. P.

22.11.2021


Sarajka Azra Grljević plasirala se u veliko finale "Supertalenta". Svojim orijentalnim plesam osvojila je publiku i žiri. Kada je kročila na binu bilo je jasno da će napraviti pravi spektakl. 



Azra Grljević. Instagram

- Od samog početka željela sam da predstavim orijentalni ples kao umjetnost koja je dalje od brzih ritmova i vrckanja, i mislim da sam to svojim nastupom upravo i postigla. Za prvo predstavljanje izabrala sam modernu pop pjesmu i stil plesa s dosta okreta i kretanja po sceni.  Žiri je primijetio drugačiju energiju i emocije, što je mene odvojilo od prethodnih plesačica i mnogo mi je drago što su prepoznali širinu orijentalnog plesa – otkrila je Grljević nedavno u razgovoru za "Avaz".


Ova dvadesetsedmogodišnja komunikologinja i medicinska sestra ima još jedan talenat, sve svoje kostime sama dizajnira i šije.



- Kostime prilagođavam sebi, svom tijelu, pokretima i koreografijama. Volim šivanje i uvijek tražim inspiraciju za novi kostim", rekla je Grljević.


Članica žirija Maja Šuput rekla joj je da izgleda senzacionalno.

- Ovo s vodom je bila senzacija, to pali. Nastup je bio fenomenalan, to je bilo to što nam treba večeras, zaključila je Šuput.



Od članova žirija kaže da ne može nikoga izdvojiti.


- Svaki član žirija je poseban na svoj način. Sviđa mi se njihov odnos prema kandidatima, jako dobro rade svoj posao, prije svega profesionalno i s puno poštovanja komuniciraju i savjetuju sve kandidate. Cijela interakcija sa žirijem i voditeljima je prijatna i zabavna - istakla je Sarajka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.