BIVŠA PRVA DAMA

Kriza kod Trampovih: Melanija prodaje šešir o kojem su svi pričali, ovo je početna cijena

Ovaj potez Trampovih naišao je na razne komentare

Melanija Tramp: Najavila aukciju. Agencije

L. K. P.

7.1.2022

Bivša prva dama Amerike, Melanija Tramp (Trump), najavila je kako će uskoro održati aukciju na kojoj će se naći i čuveni bijeli šešir koji je nosila 2018. godine, tokom posjete francuskog predsjednika i njegove supruge, Emanuela (Emmanuel) i Bridžit Makron (Brigitte Macron) u Bijeloj kući.



Posjeta francuskog predsjednika i njegove supruge u Bijeloj kući. Agencije

U službenoj objavi, koju je medijima poslala njena kancelarija, Melanija Tramp najavila je aukciju na kojoj će se, osim čuvenog bijelog šešira, naći i akvarel francuskog umjetnika Marka-Antana Kulona (Marc-Antoine Coulon) kao i ekskluzivno digitalno umjetničko djelo. Kako su otkrili, dio prihoda ići će za inicijativu koja je dio programa Be Best, koji je osnovala Melanija Tramp tokom boravka u Bijeloj kući, ali isto tako nije jasno koliki je procenat u pitanju.

U središtu aukcije bit će upravo bijeli šešir, koji je po njenoj zamisli napravio njen lični stilista, a koji je ona naknadno potpisala. Taj šešir savršeno je pristajao uz bijelo odijelo iz kolekcije "Michael Kors", koje je nosila prilikom dnevnog susreta s bračnim parom Makron.



Posjeta francuskog predsjednika i njegove supruge bila je ujedno i prva službena posjeta nekog svjetskog čelnika. Agencije

Inače, upravo posjeta francuskog predsjednika i njegove supruge bila je ujedno i prva službena posjeta nekog svjetskog čelnika, a održala se u aprilu 2018. godine, samo nekoliko sedmica nakon što su mediji otkrili Trampove vanbračne avanture. Upravo zbog cijele situacije Melanija Tramp je bila u žiži interesovanja te su mediji pomno pratili svaki njen korak u prvom javnom nastupu nakon cijele afere.

Ovaj potez Trampovih naišao je na razne komentare i podsmijeh, pa se tako u američkim medijima već mogu vidjeti naslovi poput: "Udarila kriza kod Trampovih", "Šta sve Donald neće uraditi da bi zaradio brzu lovu"... Početna cijena za sva tri predmeta iznosit će 250.000 dolara, a ponude će biti prihvaćene samo putem SOL-a, oblika kriptovalute.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.