SLUŽBENO SAOPĆENJE

Novi detalji o zdravstvenom stanju princeze Šarlin: Potrebno joj je još nekoliko sedmica liječenja

Princeza je trenutno na liječenju izvan Monaka

Šarlin od Monaka. Agencije

L. K. P.

28.1.2022

Monegaška palača objavila je službeno saopćenje u kojem je otkrila nove detalje o zdravstvenim stanju princeze Šarlin(Charlene). Kako navode, princeza se dobro oporavlja, ali njeno stanje zahtijeva još nekoliko sedmica liječenja.

- Oporavak princeze Šarlin trenutno se nastavlja na zadovoljavajući i vrlo ohrabrujući način, navedeno je u prijevod izjave upućene s palače, u originalu napisane na francuskom jeziku.



Šarlin i Albert od Monaka. Agencije

Šarlinin oporavak i liječenje zuba potrajat će nekoliko sedmica i kao rezultat toga, ona, nažalost, neće moći prisustvovati svečanostima povodom dana Sainte Dévote ove godine, navodi se u saopćenju.

- Zajedno sa suprugom, princem Albertom II, u mislima je sa svim stanovnicima Monaka povodom ove proslave. Čim joj to zdravlje dopusti, s radošću će podijeliti zajedničke trenutke s njima. Ta vrijeme razdoblja oporavka kraljevski par moli da se njihov privatni život i život njihove djece nastavi poštivat, zaključuje se u saopćenju.

Princeza Šarlin, koja je u srijedu proslavila 44. rođendan, trenutno je na liječenju izvan Monaka nakon što je pretrpjela duboku "iscrpljenost, emocionalnu i fizičku", kako je princ Albert u novemru prošle godine otkrio za magazin "People".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.