TUŽNA SUDBINA

Djevojka koja je nastupom u američkom Supertalentu oduševila svijet, izgubila bitku s rakom

Džejn Markzevski preminula je proteklog vikenda, nakon što se rak proširio na njena pluća, kičmu i jetru

Džejn Markzevski: Imala 31 godinu. Agencije

L. K. P.

22.2.2022


Nastup Džejn Markzevski (Jane "Nightbirde" Marczewski) u šou "America's Got Talent" obišao je svijet u junu prošle godine. Pjevačica se potom povukla iz šoua zbog borbe s rakom, a svega šest mjeseci kasnije stigla je tužna vijest,  bitku je izgubila.

Kako pišu strani mediji, 31-godišnja Džejn je preminula proteklog vikenda, nakon što se rak proširio na njena pluća, kičmu i jetru. Iako je sve vrijeme bila na liječenju, bolest je bila jača, javlja TMZ.


Markzevski je optimističnom pjesmom "It's Okay" koju je sama napisala oduševila žiri, a Sajmon Kauel (Simon Cowell) dao joj je zlatni gumb.

-Bila je tako sjajno inspirativno svjetlo u našim životima. Moramo nastaviti sa životima i učiti iz njenih riječi i stihova. Osjećam se užasno zbog njene smrti, no sretan sam što sam je upoznao i čuo, oprostio se od nje drugi sudac u šou Hovi Mandel (Howie).

- Volimo te. Počivaj u miru, napisala je Heidi Klum.


Džejn je 2017. godine dijagnosticiran rak dojke. Iako je nakon liječenja ušla u remisiju, pojavile su se metastaze. Prije tri godine liječnici su joj davali dva posto šanse da će preživjeti, tvrdeći da ima još šest mjeseci života.


U avgustu, nakon napuštanja šoa, dala je intervju u kojem je rekla da je njena jetra "više rak nego jetra" te da je iza nje "težak, težak mjesec".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.