HOLIVUD DIŽE GLAS

Dodjela SAG nagrada: Lejdi Gaga, Majkl Daglas i drugi: Podrška za Ukrajinu

Nizale su se poruke narodu napadnute Ukrajine

Lejdi Gaga. Agencije

Avaz.ba

28.2.2022

Na sinoćnoj dodjeli SAG nagrada (Nagrade udruženja glumaca) holivudske zvijezde iskoristile su priliku kako bi javno pružile podršku Ukrajini.

- Počašćena sam što mogu biti ovdje. Ovo je prekrasna večer i svi slavimo tu umjetnost i jedni druge, dok se toliko toga događa u svijetu. Moje srce ide prema Ukrajini. Mislim da bi večeras svi trebali biti zahvalni -  rekla je Lejdi Gaga (Lady).

Ona se kasnije oglasila i na Instagramu.

- Puno je razloga zašto nam svijet ne dozvoljava da se smijemo. Molim se za Ukrajinu i šaljem osmijehe. Nadam se da će vaša srca uskoro ponovno biti cijela- poručila je Lady Gaga.

Ukrajinu je sinoć podržao i Majkl Daglas (Michael Douglas) koji je nosio ispletenu maramicu u bojama Ukrajine. 


I Fran Drešer (Drescher) osvrnula se na situaciju u Ukrajini.

Glumac Lesli Odom Jr. (Leslie) se nadovezao i rekao da "Ukrajina ima posebno mjesto u njihovim srcima", a Brajan Koks (Brian Cox) kazao je kako je cijela situacija utjecala i na umjetnike u Rusiji.

- Ono što me stvarno uznemiruje je ono što se događa u Rusiji mojim kolegama glumcima i glumicama, izvođačima i kritičarima. Pod prijetnjom veleizdaje rečeno im je da o Ukrajini ne smiju reći niti riječi i mislim da je to prilično grozno - rekao je Koks.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.