PRIJE 6 GODINA

Leonardo Dikaprio dva puta se sreo s Putinom kako bi razgovarali o zaštiti ugroženih tigrova

Glumac je o svemu progovorio 2016. godine u intervjuu s Elen Dedženeris

Putin i Dikaprio. Agencije

L. S. R.

9.3.2022

Glumac Leonardo Dikaprio (DiCaprio) zamalo je dva puta poginuo na putu za Rusiju, gdje je išao da se sastane s predsjednikom Vladimirom Putinom, kako bi razgovarali o zaštiti ugroženih tigrova.

No, putovanje pretvorilo se u iskustvo bliske smrti kada je njegov avion morao prisilno sletjeti ubrzo nakon polijetanja iz Njujorka.

I njegova druga vožnja avionom umalo je isto završila tragično, a Dikaprio je o svemu progovorio 2016. godine u intervjuu s Elen Dedženeris (Ellen DeGeneres).


Leonardo Dikaprio. Agencije

- Gledao sam kroz prozor i vidio da je jedan od motora eksplodirao. Pretvorio se u vatrenu loptu. Ja sam bio jedina osoba koja je to vidjela i mislio sam da sam već umro i otišao u raj jer niko ništa nije govorio. Počeo sam vrištati i pitati što se to upravo dogodilo, a onda mi je stjuardesa rekla da imamo problem - ispričao je slavni glumac.

Dikaprio je na kraju ipak sretno stigao na odredište, a je kasnije za medije pojasnio da, iako je Putina smatrao vrlo zanimljivim, s njim je razgovarao samo o zaštiti životinja, a ne i o politici. Međutim, glumac je napomenuo da bi rado glumio Putina ako bi se ikada snimio film o o njemu.

Jučer je svijet obišla vijest da je Dikaprio donirao čak 10 miliona dolara za pomoć Ukrajini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.