PONUDA KOJA SE NE ODBIJA

Albina Grčić o „Plesu sa zvijezdama“ i Eurosongu: Voljela bih vidjeti Džejlu Ramović kao predstavnicu BiH na Evroviziji

Dugo sam priželjkivala poziv „Plesa sa zvijezdama“, tako da se ni trenutka nisam mislila, priznala je

Grčić : Stižu mi samo pozitivni komentari. Instagram

Razgovarala: L. Karahmet - Pujagić

11.3.2022

Šou „Ples sa zvijezdama“ stiže na Novu BH i opet je okupio zvijezde i vrhunske profesionalne plesače. U plesnim izazovima okušat će se parovi koji će prirediti pravi muzičko-scenski spektakl za pamćenje. Jedna od učesnica je pjevačica Albina Grčić, prošlogodišnja predstavnica Hrvatske na Eurosongu.


Pozitivni komentari

U razgovoru za „Avaz“ otkrila je kako je došlo do toga da bude učesnica popularnog šoua, da li je zadovoljna svojim plesnim partnerom, ko joj je dao savjet više i kakvu vezu ima s Bosnom i Hercegovinom.

- Osim što sam i sama izrazila veliku želju da budem jedna od učesnica, pozvana sam kao i ostali na audiciju na razgovor. Dobila sam poziv nakon nekog vremena i evo sad sam dio šoua. Dugo sam to priželjkivala, tako da se ni trenutka nisam mislila  – otkrila nam je Grčić.



Ono što se Albini posebno sviđa su plesni kostimi. Promo

Ples i pjesma su za nju umjetnosti prije svega. Smatra da su usko vezani i da jedno bez drugog ne ide.

Na pitanje da li je zadovoljna svojim partnerom Mariom Ožboltom kazala je:

- Super se slažemo, upoznajemo se, razmjenjujemo ideje i trudimo se da izvučemo najbolje jedno iz drugog. Zasada nije bilo nikakvih nezgoda tokom priprema i nadam se da će tako i ostati.

Ono što se Albini posebno sviđa su plesni kostimi.

-          Za njih je zadužena Emina Kušan i njen tim. Sve su to prekrasne i talentirane žene zbog kojih svako od nas osjeća posebno u svakom kostimu – izjavila je pjevačica.



Na društvenim mrežama Albina je objavljivala fotografije s probe.

-  Stižu mi samo pozitivni komentari. Ekipa je presretna što se šou vratio na male ekrane. Stižu mi razna pitanja vezana za plesove koje plešemo, ali i poruke podrške – otkrila je Grčić.



Optimista i sanjar

Publici u Bosni i Hercegovini Albina je najpoznatija po učešću na Eurosongu prošle godine. Pošto je BiH jedina zemlja u regionu koja ne učestvuje u ovom muzičkom takmičenju, ona smatra da je to velika šteta.


-          Smatram da imate puno talentiranih izvođača i prava je šteta što ih ne podijelite s Evropom. Recimo, rado bih voljela vidjeti Džejlu Ramović kao predstavnicu Bosne i Hercegovine na Eurosongu – istakla je Albina.



Grčić: U BiH dolazi najviše privatnim povodom. Promo

Kazala nam je da u našu zemlju dolazi često.

-          Dolazim najviše privatnim povodom. Volim otići s prijateljima do Mostara, Sarajeva. Volimo vaš mentalitet i hranu pogotovo - priznala je pjevačica.

Što se tiče njene muzičke karijere nastavit će raditi na novim pjesmama.

-          Pored novih pjesma, tu su i nastupi uživo, u tome pogotovo uživam. Nadam se da će publika i dalje prepoznati moj rad – dodala je Albina.



Grčić: Osim što pjeva i pleše otkrila nam je da li bi se voljela okušati i u glumi. Promo

Osim što pjeva i pleše otkrila nam je da li bi se voljela okušati i u glumi.

-          Rado, ali možda ne u svakom kontekstu – kaže Grčić.

Za sebe, na koncu, kaže da je optimist, sanjar i emotivac.

 


Tražila sam savjet


-  S obzirom da sam s Frankom Batelić, pobjednicom „Plesa sa zvijezdama“, imala priliku nastupati nedavno na Dori, zatražila sam savjet. Ona mi je rekla da će mi to, vjerovatno, biti jedno od najljepših iskustava – otkrila je Grčić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.